AcasăNewsEVALUARE NATIONALA 2012: VEZI SUBIECTELE la limba si literatura romana - Ciresarii...

EVALUARE NATIONALA 2012: VEZI SUBIECTELE la limba si literatura romana – Ciresarii si propozitia subordonata!

(foto: ziare-pe-net.ro)

EVALUAREA NATIONALA 2012 a inceput, luni, 25 iunie, cu proba la limba romana. SUBIECTELE pe care elevii inscrisi la examen au cuprins un text din „Ciresarii”, unul semnat de Ion Vianu, doua compuneri, dar si mai multe subiecte de gramatica.

(foto: ziare-pe-net.ro)

La SUBIECTUL 1, Proba A a examenului la limba si literatura romana din cadrul EVALUARII NATIONALE 2012, elevii au primit un text din „Ciresarii”, volumul 2, semnat de Constantin Chirita. Candidatii au avut de dat sinonimele unor cuvinte, de gasit un epitet si o enumerare in text, de identificat doua moduri de expunere utilizate in text. Totodata, elevilor li s-a cerut sa explice in 30-50 de cuvinte semnificatia unei secvente din fragmentul respectiv.

La proba B din cadrul EVALUARII NATIONALE 2012, examenul la limba si literatura romana, SUBIECTUL pe care elevii l-au avut de rezolvat a reprezentat o compunere de 10-15 randuri, care sa contina opinia lor referitor la mesajul fragmentului din „Ciresarii” pe care l-au avut pe foaia de examen.

La SUBIECTUL II, la proba A, elevii au primit un text din articolul „Kindle”, semnat de Ion Vianu si publicat in revista Dilemateca. Candidatii au avut de precizat numele autorului, numele articolului, dar si sa extraga o serie de informatii din text. De asemenea, candidatii la EVALUAREA NATIONALA 2012 au avut de stabilit daca propozitia subordonata din fraza”Ceea ce ma jeneaza este dificultatea rasfoirii” este subordonata atributiva predicativa sau subiectiva. De asemenea, elevilor li s-a cerut sa scrie pe foaia de examen ce valoare morfologica si sintactica au trei cuvinte „ma”, „cuvintelor”, „sa stiu” din respectivul text propus ca subiect la EVALUAREA NATIONALA 2012, proba la limba si literatura romana.

La proba B din cadrul celui de-al doilea SUBIECT, elevii inscrisi la EVALUAREA NATIONALA 2012 au avut de scris o compunere de 10-15 randuri, din care sa reiasa trasaturile unui coleg/prieten pasionat de lectura.

Ramaneti pe site-ul eNational si pe contul de Facebook al Ziarului National pentru a afla toate informatiile despre EVALUAREA NATIONALA 2012 in timp util!

(foto realitatea.net)
(foto: realitatea.net)
8.863 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger