AcasăNewsEvaluare Nationala 2012: Vezi rezolvarea subiectelor care au fost azi la proba...

Evaluare Nationala 2012: Vezi rezolvarea subiectelor care au fost azi la proba de matematica

(foto: stirile Pro TV)

Afla cum trebuiau rezolvate exercitile de la proba de matematica a Evaluarii Nationale 2012. Tu ce nota ai luat? EVALUAREA NATIONALA 2012 a inceput luni cu proba la limba şi literatura romana, testarea avand loc in 4.516 unitati de invatamant, sub supraveghere video. Elevii au sustinut marti proba la limba materna, iar miercuri a fost ultima zi de testare, la matematica din cadrul Evaluarii Nationale 2012.

(foto: stirile Pro TV)

 

Ca in fiecare an vom fi primii care va vom informa privind notele obtinute la Evaluarea Nationala 2012.

Intra pe contul de Facebook al Ziarului National , da LIKE si vei primi toate informatiile despre EVALUAREA NATIONALA 2012 in timp util!

Elevii clasei a VIII-a au sustinut astazi ultima proba a Evaluarii Nationale 2012. Acestia au avut de rezolvat trei subiecte, fiecare dintre acestea primind cate 30 de puncte. Celor 90 de puncte adunate in urma rezolvarii corecte a subiectelor li se vor adauga 10 puncte din oficiu.

Potrivit ministrului interimar al Educatiei, Liviu Pop, la proba au fost prezenti 166.830 de elevi, cu 20 la suta maiputini decat aşteptarile ministerului. Subiectele la proba de matematica a evaluarii nationale 2012 sunt considerate accesibile pentru toti elevii.

In urma probei la matematica, Evaluarea Nationala 2012 ia sfarsit, urmand ca notele sa fie afisate vineri. In cazul in care vor exista contestatii, acestea pot fi depuse tot vineri.

EVALUAREA NATIONALA 2012 a inceput luni cu proba la limba şi literatura romana, testarea avand loc in 4.516 unitati de invatamant, sub supraveghere video. Elevii au sustinut marti proba la limba materna, iar miercuri a fost ultima zi de testare, la matematica din cadrul Evaluarii Nationale 2012.

Baremele de corectare a testului la matematica vor putea fi urmarite, de la ora 15.00, pe eNational.

In urma aflarii rezultatelor acestia isi vor putea calcula si media de admitere la liceu astfel incat sa-si faca planuri asupra carui liceu se pot inscrie. In acest scop elevii pot urmari pe eNational un top 10 al liceelor dupa media de admitere inregistrata anul trecut. Topul poate fi urmarit aici.

Notele de la Evaluarea Nationala vor fi importante la admiterea la liceu, media de admitere urmand a se calcula ca medie artimetica dintre media notelor de la evaluare si media generala a anilor de gimnaziu.

Mai jos puteti urmari rezolvarea testului, realizata de Stirile ProTV.

(foto: stirile Pro TV)
(foto: stirile Pro TV)
(foto: stirile Pro TV)

In cazul subiectului 3, rezultate au fost acestea. La punctul a) rezultatul corect a fost 1600cm2, la punctul b) raspunsul era 30cm, iar la punctul c) rezultatul e 2.56. In cazul exercitiului 2, la punctul a), raspunsul e 35cm, in cazul punctului b, raspunsul e 294cm2, iar la punctul c) rezultatul e 12/13.

author avatar
Ionut Zgimbau
7.274 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger