AcasăNewsEvaluare Nationala 2012: Uite cum rezolva ministrul Liviu Pop o problema de...

Evaluare Nationala 2012: Uite cum rezolva ministrul Liviu Pop o problema de la proba de matematica! – VIDEO

(foto: captura video)

Ministrul interimar al Educatiei, Liviu Pop, profesor de matematica de meserie, a fost rugat de jurnalisti, miercuri, in ziua in care a avut loc proba de profil a Evaluarii Nationala 2012, sa rezolve una dintre problemele de pe foile de examen.

Ca in fiecare an vom fi primii care va vom informa privind notele obtinute la Evaluarea Nationala 2012. Intra pe contul de Facebook al Ziarului National , da LIKE si vei primi toate informatiile despre EVALUAREA NATIONALA 2012 in timp util!

(foto: captura video)

Jurnalistii aflati in fata unei scoli din Capitala, in momentul in care ministrul interimar a venit in control pentru a vedea cum se desfasoara proba de matematica de la Evaluarea Nationala 2012, l-au rugat pe Liviu Pop sa rezolve unul dintre subiectele de matematica, potrivit realitatea.net.

Este vorba de punctul 3 al subiectului II de la Evaluarea Nationala, proba de matematica sustinuta de absolventii claselor a opta miercuri. Iata cerinta: „Intr-o clasa sunt 26 de elevi. Daca din clasa ar pleca doua fete si trei baieti, atunci numarul fetelor ar fi egal cu dublul numarului baietilor. Determinati numarul fetelor din clasa”.

Dupa ce a spus initial ca va rezolva problema de matematica dupa ce va iesi din scoala, iar apoi ca nu are o hartie pe care sa noteze subiectul, in cele din urma Liviu Pop a facut sistemul de ecuatie. Raspunsul corect la problema de matematica de la proba de miercuri, de la Evaluarea Nationala 2012, era 16 fete, conform baremului probei de matematica a Evaluarii Nationale 2012, publicat pe edu.ro.

Probele de la EVALUAREA NATIONALA 2012 s-au incheiat, miercuri. Primele rezultate ale examenelor vor fi afisate vineri, 29 iunie, pana la orele 14. Candidatii nemultumiti de nota obtinuta pot face contestatie. Acestea pot fi depuse tot vineri, intre orele 14-18, au anuntat reprezentantii Ministerului Educatiei. Contestatiile inregistrate vor fi solutionate sambata, 30 iunie, si duminica, 1 iulie, urmand ca REZULTATELE FINALE la EVALUAREA NATIONALA 2012 sa fie afisate luni, 2 iulie.

[podcast format=”video”]http://vassets.realitatea.net/11/2012-06/c1780d6d61c49853ffb15d90ea72e39b.mp4[/podcast]

1.248 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger