AcasăNewsEVALUARE NATIONALA 2012: Subiecte proba romana. Ce este subordonata "Ceea ce ma...

EVALUARE NATIONALA 2012: Subiecte proba romana. Ce este subordonata „Ceea ce ma jeneaza este dificultatea rasfoirii”?

EVALUARE NATIONALA 2012, proba la limba si literatura romana. SUBIECTUL care le-a pus cele mai mari probleme elevilor inscrisi la examen pare sa fie punctul 3 de la subiectul II, in care au avut de identificat propozitia subordonata. Ce a fost? Subiectiva, atributiva sau predicativa? Iata intrebarea care a fost cel mai des pe buzele copiilor iesiti din salile de examen.

EVALUARE NATIONALA 2012 Propozitia subordonata, marea dilema a elevilor care au dat, luni, 25 iunie, proba la romana (foto: maramedia.ro)

Pe langa doua compuneri si rezolvarea unor cerinte pe baza unui fragment din „Ciresarii”, al lui Constantin Chiritescu, dar si alte subiecte, elevii care au sustinut, luni, 25 iunie, EVALUARE NATIONALA 2012, proba la limba si literatura romana, au avut de raspuns urmatoarei cerinte: la punctul 3 de la SUBIECTUL II, candidatilor li se cerea: „Noteaza litera corespunzatoare raspunsului corect: Propozitia subordonata din fraza <Ceea ce ma jeneaza este dificultatea rasfoirii> este: atributiva, predicativa, subiectiva”.

EVALUARE NATIONALA 2012: VEZI SUBIECTELE la limba si literatura romana – Ciresarii si propozitia subordonata!

(foto: realitatea.net)

Daca unii dintre elevii aflati in salile de examen la EVALUARE NATIONALA 2012, foarte multi din cate se pare, au scris ca subordonata e subiectiva, iar altii ca ar fi predicativa, au existat candidati care au ales varianta subordonatei atributive. Dupa finalizarea fiecarei probe scrise a evaluarii nationale, Centrul National pentru Evaluare si Examinare (CNEE) va publica pe site-ul oficial (http://subiecte2012.edu.ro) varianta de subiecte extrasa si baremul de evaluare si de notare pentru disciplina corespunzatoare.

Ramaneti pe site-ul eNational si pe contul de Facebook al Ziarului National pentru a afla toate informatiile despre EVALUAREA NATIONALA 2012 in timp util!

2.010 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger