AcasăNewsEVALUARE NATIONALA 2012, REZULTATE dupa CONTESTATII. Afla cele mai recente informatii!

EVALUARE NATIONALA 2012, REZULTATE dupa CONTESTATII. Afla cele mai recente informatii!

(foto: ziare-pe-net)

Dupa ce la EVALUAREA NATIONALA 2012 au fost afisate primele REZULTATE vineri, 29 iunie, inspectoratele scolare au inregistrat peste 12.000 de contestatii, cele mai multe la limba si literatura romana. Intervalul de solutionare a acestora este 30 iunie-1 iulie. REZULTATELE dupa CONTESTATIILE depuse de elevii nemultumiti de notele primite vor fi comunicate luni, 2 iulie.

(foto: ziare-pe-net)

Astfel, elevii din intreaga tara care, dupa afisarea primelor REZULTATE la EVALUAREA NATIONALA 2012, de vineri, 29 iunie, nu au fost multumiti de note, au depus contestatii. Este cazul a 12.172 de absolventi de clasa a VIII-a de la nivelul intregii tari (adica in jur de 6% din cei care au sustinut examenul-n.r), care au depus CONTESTATII – 7.009 la limba si literatura romana si restul de 5.163 la matematica, a precizat, sambata, secretarul de stat din Ministerul Educatiei, Stelian Fedorca, potrivit realitatea.net. „Au fost 7.009 contestatii la rezultatele de la Limba si literatura romana si 5.163 la matematica, dar nu stim daca in primul caz au avut legatura cu subiectul controversat”, a declarat Fedorca.

Rezultate Evaluarea Nationala 2012 – listele pentru toate judetele ora 13.00- conform edu.ro

Este vorba de subiectul la limba romana, in care se cerea elevilor care au sustinut EVALUAREA NATIONALA 2012 identificarea subordonatei subiective din fraza „Ceea ce ma jeneaza este dificultatea rasfoirii”, ambele variante – subiectiva si predicativa- fiind punctate, in urma controversei iscate atat in randul elevilor, cat si a unor profesori de romana. Asadar, subiectul a fost punctat atat in cazul elevilor care au bifat „subiectiva” pe foile de examen, cat si al celor care au ales „predicativa”, desi initial baremul de corectare la limba romana, la EVALUAREA NATIONALA 2012 prevedea un singur raspuns, „subordonata subiectiva”.

De asemenea, oficialul a spus ca nu poate prezenta situatia rezultatelor la EVALUAREA NATIONALA 2012 inainte de CONTESTATII, intrucat sistemul informatic nu permite furnizarea unor informatii inainte de incheierea prelucrarii tuturor datelor. „Nu putem avea informatii in aceasta etapa. Dupa ce vor fi rezolvate contestatiile, vom avea intreaga situatie”, a precizat secretarul de stat Fedorca.

Asadar, dupa ce in intervalul 30 iunie-1 iulie vor fi solutionate contestatiile depuse de elevi dupa afisarea primelor REZULTATE la EVALUAREA NATIONALA 2012, luni, 2 iulie, vor fi afisate REZULTATELE dupa contestatii, adica REZULTATELE finale ale EVALUARII NATIONALE 2012.

3.700 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger