AcasăNewsEVALUARE NATIONALA 2012. Raspunsul „predicativa” va fi punctat. Baremul a fost modificat

EVALUARE NATIONALA 2012. Raspunsul „predicativa” va fi punctat. Baremul a fost modificat

Ministrul interimar Liviu Pop a anuntat ca lucrarile la romana vor fi recorectate, urmand sa fie punctati atat elevii care au ales raspunsul „subiectiva”, cat si cei care au raspuns „predicativa”. EVALUAREA NATIONALA 2012 a inceput luni cu proba la limba si literatura romana, testarea avand loc in 4.516 unitati de invatamant, sub supraveghere video. Elevii au sustinut marti proba la limba materna, iar miercuri a fost ultima zi de testare, la matematica din cadrul Evaluarii Nationale 2012.

Ca in fiecare an vom fi primii care va vom informa privind notele obtinute la Evaluarea Nationala 2012. Intra pe contul de Facebook al Ziarului National , da LIKE si vei primi toate informatiile despre EVALUAREA NATIONALA 2012 in timp util!

Ca urmare a scandalului iscat in urma probei la limba si literatura romana, din cadrul Evaluarii Nationale 2012, cand una dintre cerintele examenului era formaulata ambiguu, ministrul interimar Liviu Pop, a anuntat, miercuri, ca baremele la limba si literatura romana vor fi modificate. Astfel, lucrarile vor fi recorectate astfel incat sa fie punctati atat elevii care ales raspunsul „subiectiva”, cat si cei care au raspuns „predicativa”.

„Recorectarea lucrarilor la limba romana este o concluzie finala. Sunt trei elemente care au dus la acest aspect. Primul element este pozitia divergenta a unor membrii ai Academiei Romane, al doilea element, pozitia unor colegi din sistemul de invatamant, iar al treilea element, rezultatele la limba romana. 42% dintre elevi au raspuns corect, „C” la subiectul controversat de la limba romana, iar in jur de 40%, „B” „, a declarat Liviu Pop, conform RTV.

Totodata, acesta a adaugat ca doar lucrarile de la proba de limba si literatura romana vor fi recorectate, nu si cele de la probele de limba si literatura materna, ori matematica.

Ministrul Educatiei, Liviu Pop, a spus ca doar subiectele de la limba romana vor fi recorectate.

„Doar subiectele la limba romana vor fi recorectate. La matematica nu este nicio problema, subiectele au fost foarte accesibile”, a precizat ministrul.

EVALUARE NATIONALA 2012: Subiecte proba romana. Ce este subordonata “Ceea ce ma jeneaza este dificultatea rasfoirii”?

EVALUARE NATIONALA 2012: VEZI SUBIECTELE la limba si literatura romana – Ciresarii si propozitia subordonata!

Elevii care au participat, luni, la proba de limba si literatura romana, din cadrul Evaluarii Nationale,  au avut de raspuns, la punctul 3 de la SUBIECTUL II, urmatoarei cerinte: “Noteaza litera corespunzatoare raspunsului corect: Propozitia subordonata din fraza <Ceea ce ma jeneaza este dificultatea rasfoirii> este: a. atributiva, b. predicativa, c. subiectiva”. Scandalul a izbucnit dupa ce, potrivit baremului corespunzator probei de limba si literatura romana, din cadrul examenului EVALUARE NATIONALA 2012, publicat pe site-ul Ministerului Educatiei (edu.ro), raspunsul corect, pentru care elevii primeau 6 puncte, este varianta C, respectiv SUBORDONATA SUBIECTIVA.

Acest raspuns nu a fost pe placu elevilor, considerand ca enuntul este ambiguu, in urma rezolvarii acestuia reiesind ca propozita sudorbodata poate si subiectiva, dar si predicativa. In sprijinul lor au sarit si profesorii, care au considerat ca elevii ar trebui punctati in ambele cazuri.

author avatar
Ionut Zgimbau
1.265 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger