AcasăNewsEVALUARE NATIONALA 2012: Probele s-au incheiat. Cand sunt afisate rezultatele si cand...

EVALUARE NATIONALA 2012: Probele s-au incheiat. Cand sunt afisate rezultatele si cand poti face contestatie!

(foto: ziare-pe-net.ro)

EVALUAREA NATIONALA 2012 s-a incheiat, miercuri, cu proba scrisa la matematica. Primele rezultate vor fi afisate vineri, 29 iunie, pana la orele 14. Contestatiile pot fi depuse in aceeasi zi si vor fi solutionate pe 30 si 1 iulie.

Evaluarea Nationala 2012: Baremul de la proba de limba romana se modifica!

Ca in fiecare an vom fi primii care va vom informa privind notele obtinute la Evaluarea Nationala 2012. Intra pe contul de Facebook al Ziarului National , da LIKE si vei primi toate informatiile despre EVALUAREA NATIONALA 2012 in timp util!

(foto: ziare-pe-net.ro)

EVALUAREA NATIONALA 2012 a inceput luni, 25 iunie, cu proba la limba si literatura romana, examen care a generat controverse in randul elevilor, dupa ce au existat dubii cu privire la subordonata de la punctul trei de la subiectul II. Copiii care au sustinut proba la romana au avut de raspuns urmatoarei cerinte: “Noteaza litera corespunzatoare raspunsului corect: Propozitia subordonata din fraza <Ceea ce ma jeneaza este dificultatea rasfoirii> este: a. atributiva, b.predicativa, c. subiectiva”. Daca unii candidati au scris pe foile de examen „subiectiva”, altii au considerat ca subordonata ar fi „predicativa”. Conform baremului anuntat pe site-ul Ministerului Educatiei, edu.ro. varianta corecta la subiectul amintit era VARIANTA C, SUBIECTIVA. De altfel, ministrul interimar al Educatiei, Liviu Pop, a precizat marti ca, desi a fost un subiect „ambiguu”, lucrarile elevilor vor fi corectate in baza baremului deja stabilit.

EVALUARE NATIONALA 2012, controversa subordonatei: Profesor de la Litere explica de varianta corecta e SUBIECTIVA!

EVALUARE NATIONALA 2012: Baremul la romana nu se va schimba, a anuntat Ministrul Educatiei

EVALUARE NATIONALA 2012: Subiecte proba romana. Ce este subordonata “Ceea ce ma jeneaza este dificultatea rasfoirii”?

EVALUARE NATIONALA 2012: AFLA raspunsul CORECT la proba de la romana – ce era SUBORDONATA, conform baremului de pe EDU.RO

 

Dupa proba la limba si literatura romana, elevii inscrisi la EVALUAREA NATIONALA 2012 au sustinut marti, 26 iunie, proba la limba materna. Candidatii au intrat din nou in salile de exemen miercuri dimineata, pentru ultimul test din cadrul EVALUARII NATIONALE – proba la matematica. Desi acest din urma examen era considerat de multi candidati si parinti drept cel mai dificil, multi elevi au declarat, dupa ce au iesit din salile de examen, ca proba a fost „usoara”, potrivit bzi.ro.

Primele rezultate la EVALUAREA NATIONALA 2012 vor fi afisate vineri

Elevii care au dat examenele de la EVALUAREA NATIONALA 2012 trebuie sa stie ca primele rezultate ale examenelor vor fi afisate vineri, 29 iunie, pana la orele 14. Candidatii nemultumiti de nota obtinuta pot face contestatie. Acestea pot fi depuse tot vineri, intre orele 14-18, au anuntat reprezentantii Ministerului Educatiei. Contestatiile inregistrate vor fi solutionate sambata, 30 iunie, si duminica, 1 iulie, urmand ca REZULTATELE FINALE la EVALUAREA NATIONALA 2012 sa fie afisate luni, 2 iulie.

author avatar
Cristina Stefan
980 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger