AcasăNewsEVALUARE NATIONALA 2012: Proba la limba si literatura materna

EVALUARE NATIONALA 2012: Proba la limba si literatura materna

Marti s-a desfasurat proba la limba si literature maternal la care au participat doar elevii apartinand minoritatilor. Elevii de nationalitate romana au o zi libera pentru a se pregati pentru proba la matematica.

evaluarea-nationala-capacitate-elevi-proba-matematica-foto-monitorulcj.roEVALUAREA NATIONALA a continuat, marti, cu proba la limba si literatura materna, la care iau parte doar elevii de clasa a VIII-a care apartin minoritatilor nationale. Astfel, astazi s-au prezentat doar elevii de nationalitate germana, maghiara, rroma, sarba, slovaca si ucrainiana.

Potrivit edu.ro, testul care a fost sustinut astazi de catre absolventi a fost compus din doua subiecte, fiecare avand 45 de puncte.

Subiectele contin itemi obiectivi, semiobiectivi si subiectivi care au ca material suport texte literare si nonliterare. In evaluarea unitatilor de continut ale domeniului lectura, sarcinile de lucru implica cerinte, care privesc intelegerea unui text dat, literar sau nonliterar (identificarea ideilor principale, a unor trasaturi generale si particulare ale textului si exprimarea unui punct de vedere asupra acestora etc.), precum si redactarea de catre elev a unor compuneri vizand scrierea despre un text literar sau nonliterar (rezumat, caracterizare de personaj, comentarea sumara a unor secvente, identificarea ideilor principale, exprimarea unui punct de vedere privind ideile sau structurarea textului etc.).

De asemenea, sarcinile de lucru vor avea in vedere evaluarea competentelor de redactare a unor texte argumentative (exprimarea argumentata a unui punct de vedere privind textul studiat la prima vedere, motivarea apartenentei la un gen literar), reflexive si imaginative (compuneri care presupun exprimarea propriilor sentimente, evidentierea trasaturilor unui obiect intr-o descriere/ intr-un portret, scurte naratiuni, continuarea logica a unor dialoguri etc.).

Profesorii corectori urmeaza sa verifice daca mesajul scris a fost receptat corect si, daca, elevii au utilizat corect si adecvat limba materna in producerea de mesaje scrise, in diferite contexte de realizare, cu scopuri diverse.

In urma rezolvarii textului elevii au primit cate 45 de puncte pentru fiecare subiect. Acestia vor primi si 10 puncte din oficiu, nota finala urmand a se afla in urma adunarii acestor puncte bonus cu punctele adunate in urma rezolvarii corecte a textului.

Evaluarea Nationala va continua maine cu proba la matematica, fiind asteptati in centrele de examen peste 190.000 de absolventi. Acestia trebuie sa se prezinte cu minim 30 de minute inaintea inceperii probei, care va avea loc la ora 9.00.

Barele de corectare vor fi publicate miercuri in jurul orei 15.00.

Ramaneti pe site-ul eNational si pe contul de Facebook al Ziarului National pentru a afla toate informatiile despre EVALUAREA NATIONALA 2012 in timp util!

author avatar
Ionut Zgimbau
1.952 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger