AcasăNewsEvaluare Nationala 2012: Parintii clujeni cred ca propozitia subordonata poate fi si...

Evaluare Nationala 2012: Parintii clujeni cred ca propozitia subordonata poate fi si ATRIBUTIVA

(foto: captura realitatea.net)

Federatia Nationala a Asociatiilor de Parinti din Invatamantul Preuniversitar considera, in urma consultarii cu profesorii, ca subiectul de la limba si literatura romana, din cadrul Evaluarii Nationale este ambiguu, declarand ca, pe langa subiectiva si predicativa, propozitia subordonata poate fi si ATRIBUTIVA. EVALUAREA NATIONALA 2012 a inceput luni cu proba la limba si literatura romana, testarea avand loc in 4.516 unitati de invatamant, sub supraveghere video. Elevii au sustinut marti proba la limba materna, iar miercuri a fost ultima zi de testare, la matematica din cadrul Evaluarii Nationale 2012.

(foto: captura realitatea.net)

Ca in fiecare an vom fi primii care va vom informa privind notele obtinute la Evaluarea Nationala 2012. Intra pe contul de Facebook al Ziarului National , da LIKE si vei primi toate informatiile despre EVALUAREA NATIONALA 2012 in timp util!

Scandalul subiectului ambiguu de la proba la limba si literatura romana, din cadrul Evaluarii Nationale, capata noi proportii dupa ce parintii elevilor de la Cluj au anuntat ca propozitia subordonata poate fi, pe langa subiectiva si predicativa, si atributiva. Acestia il acuza pe ministrul interimar al Educatiei, Liviu Pop, ca, prin actiunile pe care le-a luat, a bulversat atat elevii cat si profesorii.

„Am discutat cu un grup de parinti de la Cluj, care, consultandu-se cu specialisti in domeniu, au ajuns la concluzia ca propozitia poate fi si atributiva. Domnul ministru, daca si parintii de la Cluj vor iesi in strada, va decida si ca propozitia subordonata sa fie atributiva. Cred ca dumnealui prin decizia pe care a luat-o ieri, de a modifica baremul, a bulversat toata Evaluarea Nationala”, a declarat presedintele Federatiei Nationale a Asociatiilor de Parinti din Invatamantul Preuniversitar, Mihaela Guna, conform Realitatea TV.

In plus, si parintii ai caror elevi au considerat ca propozitia este subiectiva, sunt nemultumiti, acestia considerand ca baremul nu trebuie modificat. Mai mult, parintii iau in considerare ideea de a iesi in strada pentru a protesta contra modificarii, in timpul examenului, a baremului de corectate a subiectelor de la proba de limba si literatura din cadrul Evaluarii Nationale.

“Isi va schimba Ministerul Educatiei, in aceste conditii, decizia? Ce mesaj primesc elevii, indiferent ca au raspuns corect sau gresit, in fata acestor balbaieli? Corectitudinea raspunsurilor la teste este influentata de iesirea in strada? Daca la nivelul Academiei Romane subiectul este atat de controversat, inseamna ca acesta nu avea ce cauta la un examen pe care-l sustin copiii cu varsta de 14 ani”, a adaugat Mihaela Guna.

EVALUARE NATIONALA 2012, controversa subordonatei: Profesor de la Litere explica de varianta corecta e SUBIECTIVA!

EVALUARE NATIONALA 2012: Baremul la romana nu se va schimba, a anuntat Ministrul Educatiei

EVALUARE NATIONALA 2012: Subiecte proba romana. Ce este subordonata “Ceea ce ma jeneaza este dificultatea rasfoirii”?

EVALUARE NATIONALA 2012: AFLA raspunsul CORECT la proba de la romana – ce era SUBORDONATA, conform baremului de pe EDU.RO

Evaluare Nationala 2012. Decizia de schimbare a baremului la romana este contestata de parinti

Evaluarea Nationala 2012: Baremul de la proba de limba romana se modifica!

Problemele in privinta ambiguitatii subiectelor de la proba de limba si literatura din cadrul Evaluarii Nationale au aparut luni, in urma publicarii pe site-ul oficial al Ministerului Educatiei, a baremului de corectare. Atunci elevii au avut de raspuns, la punctul 3 de la SUBIECTUL II, urmatoarei cerinte: “Noteaza litera corespunzatoare raspunsului corect: Propozitia subordonata din fraza <Ceea ce ma jeneaza este dificultatea rasfoirii> este: a. atributiva, b. predicativa, c. subiectiva”. Scandalul a izbucnit dupa ce, potrivit baremului corespunzator probei de limba si literatura romana, din cadrul examenului EVALUARE NATIONALA 2012, publicat pe site-ul Ministerului Educatiei (edu.ro), raspunsul corect, pentru care elevii primeau 6 puncte, este varianta C, respectiv SUBORDONATA SUBIECTIVA.

Acest raspuns nu a fost pe placu elevilor, considerand ca enuntul este ambiguu, in urma rezolvarii acestuia reiesind ca propozita sudorbodata poate si subiectiva, dar si predicativa. In sprijinul lor au sarit si profesorii, care au considerat ca elevii ar trebui punctati in ambele cazuri.

author avatar
Ionut Zgimbau
1.725 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger