AcasăNewsEVALUARE NATIONALA 2012 Ministrul Pop: Subiectele la romana, corectate in baza baremului....

EVALUARE NATIONALA 2012 Ministrul Pop: Subiectele la romana, corectate in baza baremului. Invit elevii sa depuna contestatie

Ministrul interimar al Educatiei, Liviu Pop, a declarat miercuri ca lucrarile la limba si literatura romana, de la EVALUAREA NATIONALA 2012, vor fi corectate in baza baremului stabilit si ca elevii care au raspuns altfel decat prevede acesta pot depune contestatie.

„Subiectele vor fi corectate in baza baremului. Invit – poate ca este putin anormal- elevii care au raspuns altfel decat spunea baremul sa faca o contestatie la proba de romana. Nu va fi afectata repartitia computerizata a elevilor de raspunsul la aceasta intrebare”, a spus ministul interimar al Educatiei. „Este singura cale legala in baza careia se mai poate rezolva ceva. Avem solutie. Solutia noastra, repet, nu afecteaza punctul final al acestei evaluari: repartitia computerizata. Nu conteaza media in momentul de fata pentru elevi, conteaza sa reuseasca sa intre la liceele si la profilurile la care doresc„, a sustinut ministrul Pop.

„In repartitia computerizată, elevii nu vor avea de suferit din cauza acestei ambiguitati lasate de fostul ministru al Educatiei, Daniel Funeriu, care a cordonat comisia care a elaborat aceste subiecte”, a mai afirmat Liviu Pop.

Ministrul interimar al Educatiei a lasat sa se inteleaga ca se poate dispune suplimentarea locurilor in unele licee, daca va fi cazul, dar si ca se impune o modificare a Legii Educatiei nationale, prin care testele nationale sa fie eliminate si sa fie inlocuite cu admiterea in liceu.

756 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger