AcasăNewsEvaluare Nationala 2012: iata un barem provizoriu de corectare al subiectelor de...

Evaluare Nationala 2012: iata un barem provizoriu de corectare al subiectelor de proba de matematica!

Ziarul National va ajuta sa stabiliti ce nota ati luat azi in urma probei de la matematica de la Evaluarea Nationala 2012 publicand un barem provizoriu. Vei lua nota 10? EVALUAREA NATIONALA 2012 a inceput luni cu proba la limba si literatura romana, testarea avand loc in 4.516 unitati de invatamant, sub supraveghere video. Elevii au sustinut marti proba la limba materna, iar miercuri a fost ultima zi de testare, la matematica din cadrul Evaluarii Nationale 2012.

Evaluarea Nationala 2011: Rezultate
Evaluarea Nationala 2011: Rezultate

Ca in fiecare an vom fi primii care va vom informa privind notele obtinute la Evaluarea Nationala 2012. Intra pe contul de Facebook al Ziarului National , da LIKE si vei primi toate informatiile despre EVALUAREA NATIONALA 2012 in timp util!

Elevii clasei a VIII-a au sustinut astazi ultima proba a Evaluarii Nationale 2012. Acestia au avut de rezolvat trei subiecte, fiecare dintre acestea primind cate 30 de puncte. Celor 90 de puncte adunate in urma rezolvarii corecte a subiectelor li se vor adauga 10 puncte din oficiu.

Ziarul National iti prezinta un barem provizoriu astfel incat sa iti poti calcula singur nota pe care ai capatat-o in urma rezolvarii exercitiilor de la proba de matematica, ce s-a desfasurat miercuri, in cadrul Evaluarii Nationale 2012. Pentru a-ti afla nota tot ce trebuie sa faci este intri pe acest link, unde este publicata rezolvarea exercitiilor si apoi sa coroborezi rezultatul de acolo cu punctajul publicat aici.

La subiectul 1, care este notat cu 30 de puncte, ai primit cate 5 puncte pentru fiecare rezultat corect. Astfel, ai primit cinci puncte daca la primul exercitiu rezultatul pe care l-ai scris a fost „15”. Tot cinci puncte vei primi si dca, la exercitiul 2, ai notat „15” drept raspuns corect. In cazul exercitiului trei ai primit punctajul daca raspunsul a fost (-inf, 2]. In cazul subiectului patru raspunsul de cinci puncte a fost „16”. Ai primit cinci puncte si daca la exercitiul patru, pe hartia de examen ai scris 150″. In fine, la exercitiul sase, ai primit punctajul daca raspunsul pe care l-ai dat este „12”.

Subiectul cu numarul 2 a fost notat tot cu 30 de puncte. La primul exercitiu ai luat 5 puncte daca ai desenat corect piramida. In cazul exercitiului 2, ai primit cinci puncte daca raspunsul dat a fost „2”. Daca la exercitiul al treilea ai scris ca in clasa sunt 16 fete si 10 baieti, atunci ai luat cinci puncte. In cazul exercitiului 4 ai primit cinci puncte daca ai reprezentat corect functia si cinci puncte daca la punctul b ai aflat ca a=3, deci A(3,-3). La ultimul exercitiu ai primit cinci daca ai aratat ca E(x)=9.

Rezolvarea corecta a subiectului 3 iti aduce 30 de puncte. In cazul in care la primul exrcitiu, punctul a) ai raspuns „1600cm2”, ai primit cinci puncte. Acelasi punctaj l-ai primit si daca, la exercitiul 1b), ai raspuns „30cm”. Cu 5 puncte a fost notat si punctul c), unde raspunsul corect era „2.56”. In cazul exercitiului 2, ai primit cinci puncte daca la punctul a) ai raspuns „35cm”, cinci puncte daca la punctul b) ai scris „294cm2”, si cinci puncte daca raspunsul dat de tine la punctul c) a fost „12/13”.

Baremele de corectare a oficiale ale testului la matematica vor putea fi urmarite, de la ora 15.00, pe eNational.

In urma aflarii rezultatelor acestia isi vor putea calcula si media de admitere la liceu astfel incat sa-si faca planuri asupra carui liceu se pot inscrie. In acest scop elevii pot urmari pe eNational un top 10 al liceelor dupa media de admitere inregistrata anul trecut. Topul poate fi urmarit aici.

Notele de la Evaluarea Nationala vor fi importante la admiterea la liceu, media de admitere urmand a se calcula ca medie artimetica dintre media notelor de la evaluare si media generala a anilor de gimnaziu.

author avatar
Ionut Zgimbau
6.398 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger