AcasăNewsEVALUARE NATIONALA 2012: Elevii sunt nemultumiti de proba la limba romana

EVALUARE NATIONALA 2012: Elevii sunt nemultumiti de proba la limba romana

Subiectul de la prima proba a EVALUARII NATIONALE 2012 i-a nemultumit pe absolventii clasei a VIII-a, acestia plangandu-se ca testul a fost realizat gresit.

EVALUARE NATIONALA 2012 Propozitia subordonata, marea dilema a elevilor care au dat, luni, 25 iunie, proba la romana (foto: maramedia.ro)

Elevii clasei a VIII-a care au sustinut, luni, prima proba a EVALUARII NATIONALE, examenul la limba si literatura romana, s-au plans ca subiectul picat a fost gresit, avand parte de interpretari.

Subiectul care le-a dat batai de cap a fost cel referitor la propozitia subordonata, despre care majoritatea au considerat ca este predicativa. Auzul vestii ca raspunsul este gresit, aceasta fiind considerata de catre profesorii care au redactat subiectul drept propozitie subiectiva, i-a nemultumit pe elevi, acestia plangandu-se ca astfel vor pierde puncte importante in stabilirea notei finale.

„Era o propozitie inversata <<Dificultatea rasfoirii este ceea ce ma jeneaza>>. Propozitia aceasta are subiect. Noi am invatat ca daca principala are subiect, NICIODATA nu va urma o subiectiva dupa ea. Deci, dragi ministrii, schimbati voi asta pentru noi? C*****l acesta de subiect mi-a stricat toata media de admitere. Sper ca la matematica sa fie corecti!”, a comentat Cristina, unul dintre cititorii Ziarul National. Limbajul licentios folosit de elevi la adresa elevilor este impartasit si de catre George, acesta declarand la adresa profesorilor: „Este predicativa. C****-va in gura alora care au facut baremele k sunt niste prsti si jumatate! Eu imi sustin parerea „Dificultatea rasfoirii este/ ceea ce ma jeneaza./”:este P.N incomplet si prin contragerea propozitia „ceea ce ma jeneaza” reiese ca propozitia subordonata este predicativa!”.

Rasculati au fost si parintii elevilor care au notat propozitia ca fiind predicativa, acestia acuzandui-i pe cei de la Ministerul Educatiei ca sunt de vina pentru confuzia creata. „Majoritatea profesorilor au spus ca e predicativa, dar ministrii care au facut subiectele au zis ca acei profi care sunt cu predicativ sunt idioti. Asta inseamna ca si copiii invata tot de la profesori idiotenii, nu? Sa se ajunga la un consens si sa se stabileasca corect punctajul”, a rabufnit Andreea, cititoare a Ziarului National.

Ideea ca propozitia a fost predicativa a fost sustinuta chiar si de catre profesori, care au declarat, aproape in totalitate, ca propozitia a fost predicativa. De aceasta parere este si Cristina, un profesor de la Grupul Scolar „Moga Voievod” din Halmagiu, cadrul didactic linistindu-i pe elevii care, dupa afisarea baremelor, se plangeau ca au gresit. De aceeasi parere este si Ionela, cadru didactic la Colegiul “Mihail Cantacuzino” din Sinaia. “Nu este subiectiva. Subiectul este „dificultatea” deci „este” este PNI (predicat nominal incomplet care intotdeauna cere o propozitie subordonata predicativa), deci raspunsul din barem este gresit. RUSINE profesorilor care au ales si compus aceasta cerinta!!! Raspunsul nu este discutabil pt. nimeni, nici macar pt. profesori, si ar trebui sa li se dea tuturor punctajul aferent cerintei indiferent daca au raspuns corect sau nu!!!”, a sustinut aceasta.

Scandalos este faptul ca elevii se plang de faptul ca profesorii le-au spus ca propozitia este predicativa, motiv pentru care au bifat acest raspuns pe foaia de examen. „Profesoara a zis ca e predicativa, eu am scris ca e predicativa. Este predicativa. Acum ca s-a afisat baremul ala toti sariti ca e subiectiva ca sa dati bine,dar inainte majoritatea ziceati ca e predicativa! Sa va fie rusine pentru ca mititi!”, a rabufnit Dragos, un absolvent al clasei a VIII-a.

EVALUAREA NATIONALA  va continua maine cu proba la matematica. Cei peste 190.000 de elevi vor afla notele pe care le-au obtinut vineri, pana la ora 14.00, urmand ca, in aceeasi zi, dar pana la ora 18.00, sa fie depuse contestatiile. Rezultatele finale vor fi aflate pe data de 2 iulie.

Notele de la evaluarea nationala vor fi importante la admiterea la liceu, media de admitere urmand a se calcula ca medie artimetica dintre media notelor de la evaluare si media generala a anilor de gimnaziu.

Ramaneti pe site-ul eNational si pe contul de Facebook al Ziarului National pentru a afla toate informatiile despre EVALUAREA NATIONALA 2012 in timp util!

author avatar
Ionut Zgimbau
6.320 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger