AcasăNewsEvaluare Nationala 2012. Decizia de schimbare a baremului la romana este contestata...

Evaluare Nationala 2012. Decizia de schimbare a baremului la romana este contestata de parinti

Federatia Nationala a Asociatiilor de Parinti din Invatamantul Preuniversitar considera drept incorecta decizia Ministerului Educatiei, acuzandu-i pe oficiali ca au luat o decizie „istorica incorecta, luata pe fondul unor presiuni”. EVALUAREA NATIONALA 2012 a inceput luni cu proba la limba si literatura romana, testarea avand loc in 4.516 unitati de invatamant, sub supraveghere video. Elevii au sustinut marti proba la limba materna, iar miercuri a fost ultima zi de testare, la matematica din cadrul Evaluarii Nationale 2012.

Ca in fiecare an vom fi primii care va vom informa privind notele obtinute la Evaluarea Nationala 2012. Intra pe contul de Facebook al Ziarului National , da LIKE si vei primi toate informatiile despre EVALUAREA NATIONALA 2012 in timp util!

Decizia luata miercuri de ministrul Educatiei, Liviu Pop, de a schimba baremul de corectare la limba si literatura romana, din cadrul Evaluarii Nationale, nu este pe placul parintilor ai caror copii au considerat ca propozitia subordonata, care a iscat un scandal monstru din cauza ambiguitatii sale, este subiectiva, catalogand modificarea drept „istorica incorecta, luata pe fondul unor presiuni”.

„Aceasta decizie afecteaza credibilitatea Ministerului Educatiei – gestionarul sistemului de educatie din Romania. Baremul de corectare al unor probe nu se stabileste in Piata Universitatii si nici pe strada, in fata ministerului si nici nu tine cont de statistica raspunsurilor date la proba respectiva. Cum va putea ministerul sa oblige profesorii de limba romana sa accepte ca o propozitie subordonata poate fi si subiectiva, si predicativa, in aceeasi structura a frazei?”, a declarat presedintele Federatiei Nationale a Asociatiilor de Parinti din Invatamantul Preuniversitar, Mihaela Guna, conform Realitatea TV.

Mai mult, acestia au anuntat ca vor proceda asemeni parintilor care, nemultumiti ca propozitia secundara nu este predicativa, au iesit in strada cerand modificarea baremului, dorind ca astfel baremul sa isi recapete corectitudinea, indiferent de repercursiunile actiunii.

„Isi va schimba Ministerul Educatiei, in aceste conditii, decizia? Ce mesaj primesc elevii, indiferent ca au raspuns corect sau gresit, in fata acestor balbaieli? Corectitudinea raspunsurilor la teste este influentata de iesirea in strada? Daca la nivelul Academiei Romane subiectul este atat de controversat, inseamna ca acesta nu avea ce cauta la un examen pe care-l sustin copiii cu varsta de 14 ani”, a adaugat Mihaela Guna.

EVALUARE NATIONALA 2012, controversa subordonatei: Profesor de la Litere explica de varianta corecta e SUBIECTIVA!

EVALUARE NATIONALA 2012: Baremul la romana nu se va schimba, a anuntat Ministrul Educatiei

EVALUARE NATIONALA 2012: Subiecte proba romana. Ce este subordonata “Ceea ce ma jeneaza este dificultatea rasfoirii”?

EVALUARE NATIONALA 2012: AFLA raspunsul CORECT la proba de la romana – ce era SUBORDONATA, conform baremului de pe EDU.RO

Proba la limba si literatura romana, ce s-a desfasurat, marti, in cadrul Evaluarii Nationale,  a impartit in doua tabere atat elevii si profesorii, dar si guvernatii Romaniei. Astfel, dupa ce, marti, ministrul interimar al Educatiei,  Liviu Pop, a declarat ca baremul e corectare de la proba la limba si literatura romana va ramane in vigoare, desi raspunsul era ambiguu, miercuri, premierul Victor Ponta l-a contrat pe acesta, cerandu-i o “propunere corecta”cu privire la baremul de corectare de la Evaluarea Nationala 2012.

Crerea premierului survine dupa ce, marti, mii de elevi si profesori s-au plans ca, la subiectul II, punctul 2, de la proba de limba si literatura romana, ce a avut loc marti, in cadrul Evaluarii Nationale 2012, intrebarea era formulata ambiguu, si, desi erau posibile doua raspunsuri, doar unul dintre ele era considerat cel corect, care va fi notat. Mai mult, elevii au demarat un protest online prin care se cere ca ambele raspunsuri sa fie considerate ca fiind corecte, astfel incat notele lor sa nu fie afectate, periclitand astfel admiterea la liceu.

author avatar
Ionut Zgimbau
3.433 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger