AcasăNewsEvaluare Nationala 2012: Controverse la nivel inalt pe tema probei la romana

Evaluare Nationala 2012: Controverse la nivel inalt pe tema probei la romana

(foto: glsa.ro)

Ministrul Educatiei si premierul Victor Ponta s-au contrat pe seama subiectului II de la proba de limba si literatura romana, ce a avut loc marti, in cadrul Evaluarii Nationale 2012. EVALUAREA NATIONALA 2012 a inceput luni cu proba la limba si literatura romana, testarea avand loc in 4.516 unitati de invatamant, sub supraveghere video. Elevii au sustinut marti proba la limba materna, iar miercuri a fost ultima zi de testare, la matematica din cadrul Evaluarii Nationale 2012.

(foto: glsa.ro)

Ca in fiecare an vom fi primii care va vom informa privind notele obtinute la Evaluarea Nationala 2012. Intra pe contul de Facebook al Ziarului National , da LIKE si vei primi toate informatiile despre EVALUAREA NATIONALA 2012 in timp util!

Proba la limba si literatura romana, ce s-a desfasurat, marti, in cadrul Evaluarii Nationale,  a impartit in doua tabere atat elevii si profesorii, dar si guvernatii Romaniei. Astfel, dupa ce ieri ministrul interimar al Educatiei,  Liviu Pop, a declarat ca baremul e corectare de la proba la limba si literatura romana va ramane in vigoare, desi raspunsul era ambiguu, premierul Victor Ponta l-a contrat pe acesta, cerandu-i o „propunere corecta”cu privire la baremul de corectare de la Evaluarea Nationala 2012.

„Domnule ministru, o sa va rog sa ne informati care este pozitia cea mai rationala si mai corecta si fata de desfasurarea examenelor de Bacalaureat, dar si fata de testele nationale. Am vazut disputa legata de baremul de corectare si o sa va rog sa ne faceti o propunere. Aici nu vorbim de propuneri in favoarea cuiva, ci de propuneri corecte, pentru ca trebuie sa dam dovada de o evaluare corecta a ceea ce se intampla in aceasta perioada”, a spus Victor Ponta, conform Realitatea TV.

Declaratia acestuia survine dupa ce, marti, mii de elevi si profesori s-au plans ca, la subiectul II, punctul 2, de la proba de limba si literatura romana, ce a avut loc marti, in cadrul Evaluarii Nationale 2012, intrebarea era formulata ambiguu, si, desi erau posibile doua raspunsuri, doar unul dintre ele era considerat cel corect, care va fi notat. Mai mult, elevii au demarat un protest online prin care se cere ca ambele raspunsuri sa fie considerate ca fiind corecte, astfel incat notele lor sa nu fie afectate, periclitand astfel admiterea la liceu.

EVALUARE NATIONALA 2012, controversa subordonatei: Profesor de la Litere explica de varianta corecta e SUBIECTIVA!

EVALUARE NATIONALA 2012: Baremul la romana nu se va schimba, a anuntat Ministrul Educatiei

EVALUARE NATIONALA 2012: Subiecte proba romana. Ce este subordonata “Ceea ce ma jeneaza este dificultatea rasfoirii”?

EVALUARE NATIONALA 2012: AFLA raspunsul CORECT la proba de la romana – ce era SUBORDONATA, conform baremului de pe EDU.RO

Cu toate acestea, ministrul interimar a considerat ca baremul este corect, urmand ca profesorii corectori sa puncteze doar unul dintre raspunsuri date in timpul probei de limba si literatura romana, ce a avut loc marti, in cadrul Evaluarii Nationale 2012.

„Am consultat 90% din inspectorii de limba romana din inspectoratele scolare care au spus ca unul dintre subiecte este formulat ambiguu, insa baremul de evaluare nu va fi revizuit pentru ca, din punctul de vedere al specialistilor, este corect. Prin urmare, notarea se va face pe baza acestui barem. Nu putem schimba regulile in timpul jocului, insa estimam ca nu vor fi probleme in privinta notarii. Cu alte cuvinte, admiterea elevilor in clasa a IX-a nu va avea de suferit”, a precizat Liviu Pop.

Totousi, in urma protestului, acesta a anuntat ca testele de la Evaluarea Nationala vor fi modificate pe viitor, astfel incat sa dispara intrebarile formulate ambiguu, ade aceste teste urmand sa beneficieze generatia viitoare de absolventi de clasa a VIII-a.

„Aceste programe vor fi concepute de oasemenea maniera incat chestiunile echivoce vor disparea din cerintele pe care elevii le vor avea de rezolvat la examene”, a adaugat Liviu Pop.

author avatar
Ionut Zgimbau
875 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger