AcasăNewsEvadare ca la Alcatraz

Evadare ca la Alcatraz

Peste 200 de politisti sustinuti de trupe SWAT si elicoptere s-au angajat in vanatoarea a doi detinuti care au reusit sa scape dintr-o aripa a unei inchisori de maxima siguranta, de unde, pana acum, nimeni nu a reusit sa evadeze.

David Sweat si Richard Matt au inaugurat prima evadare din 1845 incoace

Evadarea a avut loc in inchisoarea Dannemora din comitatul Clinton (New York). Considerati foarte periculosi, David Sweat (34 de ani), condamnat la inchisoare pe viata pentru uciderea unui ajutor de serif, si Richard Matt (48 de ani), condamnat la 25 de ani pentru rapire si crima, au reusit sa scape sapand in zidurile propriilor celule. Ca in filme, cei doi i-au facut sa creada pe gardieni ca dorm in paturile lor, in noaptea de joi spre vineri, dupa ce au folosit umpluturi de haine ce imitau corpul uman.

David Sweat

Alarma a fost data dupa ce gardienii si-au dat seama ca au fost trasi pe sfoara. David Sweat si Ruchard Matt au lasat si un bilet de adio, pe care scria ”Have a nice day”, informeaza AFP. Guvernatorul statului New York si-a intrerupt programul pentru a sosi la Dannemora. ”Prin definitie, este un act extraordinar”, a precizat acesta, amintind ca este prima data dupa inaugurarea inchisorii, in 1845, ca niste detinuti aflati in zona de maxima securitate s-au putut sustrage controlului autoritatilor penitenciare.

Richard Matt

Deocamdata, ancheta interna deschisa in acest caz nu a putut stabili daca fugarii au beneficiat de ajutor sau complicitate pentru a le reusi evadarea. Inchisoarea Dannemora are un efectiv de trei mii de detinuti.

 

author avatar
National
837 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger