AcasăNewsEuropenii tepuiti de Cambridge Analytica raman cu buza umflata

Europenii tepuiti de Cambridge Analytica raman cu buza umflata

Facebook nu ii va despagubi pe cei 2,7 milioane de utilizatori din spatiul comunitar afectati de scandalul transferurilor de date

Putin probabil ca Facebook sa ii despagubeasca financiar pe cei 2,7 milioane de utilizatori europeni ale caror date au fost transferate necorespunzator firmei de consultanta Cambridge Analytica, de vreme ce compania lui Zuckerberg motiveaza ca nu au fost distribuite informatii bancare “sensibile”.

Facebook nu ii va despagubi pe cei 27 milioane de utilizatori din spatiul comunitar afectati de scandalul transferurilor de date

„A fost vorba cu siguranta de o incalcare a increderii. Totusi, este important sa ne amintim ca nu au fost distribuite detalii despre conturi bancare, informatii despre carduri de credit sau numere de carti de identitate nationale. Majoritatea utilizatorilor au oferit aplicatiei respective acces la informatii precum profilul lor public, dar si paginile la care au dat like, lista de prieteni si ziua de nastere. A fost la fel pentru prietenii ale caror setari au permis distribuirea”, a comunicat Facebook, la o zi dupa ce patronul Zuckerberg si-a prezentat scuze la Bruxelles pentru greselile comise de compania sa in contextul recentului scandal legat de folosirea datelor personale si a dat asigurari ca se angajeaza sa faca schimbari in acest sens. Facebook mai are un argument in plus, dezvoltatorul aplicatiei implicate in aceasta scurgere de informatii a vandut catre Cambridge Analytica date ale utilizatorilor americani, nu ale utilizatorilor din UE. Comunicatele Facebook vin in contextul in care de astazi intra in vigoare Regulamentul General de Protectia Datelor (GDPR) impus la nivelul intregii Uniuni Europene, un moment de cotitura de la care vor fi protejate mult mai strict viata privata si drepturile utilizatorilor in raport cu operatorii de date.

author avatar
Bogdan Borcea
121 afisari

1 COMENTARIU

  1. Pai amenda 4%din profit ajunge pt nesiguranță datelor intime. La fel am strans niste cafea detergenti si bere la dublu standard le trimit la Ue sa le dea amenzi. Mai strangeti si voi.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger