AcasăNewsEuropenii pun pe butuci industria cărnii

Europenii pun pe butuci industria cărnii

În timp ce SUA se confruntă cu probleme în aprovizionarea cu carne din cauza pandemiei de coronavirus care a impus închiderea abatoarelor, Europa înregistrează un surplus de carne: restaurantele nu funcționează, oamenii nu mai iau masa în oraș iar festivalurile sunt anulate.

Oktoberfest şi pieţele de Crăciun sunt responsabile pentru jumătate din cei aproape şapte milioane de cârnaţi pe care angrosistului britanic The Sausage Man îi vinde în fiecare an. Departamentul american al Agriculturii (USDA) estimează că în acest an cererea de carne de porc în Uniunea Europeană va scădea cu 0,6% până la 20,3 milioane tone, cea mai scăzută valoare din ultimii şapte ani, iar consumul de carne de vită şi pasăre va coborâ la cel mai scăzut nivel din ultimii ani.”Sperăm şi aşteptăm pentru o redeschidere în Europa astfel încât oamenii să poată merge să ia masa în oraş. Vindem în continuare mai mult în retail.Dar asta nu a recuperat pierderile din sectorul de food-servicespune Jais Valeur, directorul general de la Danish Crown Group, cel mai mare procesator de carne din Europa. Vânzările pe segmentul high-end sunt modeste. În special pentru carnea de vită, bucăţile de calitate se acumulează în congelatoare, ceea ce înseamnă că supra-oferta ar putea dura şi după ce carantina se va încheia. Pandemia de Covid-19 a lovit sectorul cărnii într-un moment în care unii consumatori sunt preocupați de emisiile de CO2 iar dietele vegane devin din ce în ce mai populare. De pildă, Germania, ţară renumită pentru cârnaţii săi, a devenit un paradis al vegetarienilor, 63% dintre rezidenţi fiind interesaţi să reducă consumul de carne. Preţurile la carnea de porc în Europa, care au fost stimulate de creşterea exporturilor către China, au început acum să scadă, astfel că preţurile la carcasa de porc în Franţa şi Germania sunt la cel mai redus nivel din ultimele 12 luni. În Olanda, cererea pentru viţei de lapte a scăzut, spune Frans van Dongen, responsabil cu afacerile internaţionale la grupul olandez de carne COV. Federaţia franceză de specialităţi de carne FICT estimează că veniturile membrilor săi au scăzut cu 30% în medie de la începutul pandemiei. „Vânzările spre Europa sunt practic paralizate. Există doar livrări ocazionale”, a explicat Miguel Schiariti, preşedintele Asociaţiei producătorilor carne de vită din Argentina.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
532 afisari

4 COMENTARII

  1. May 25, 2020

    A new EU draft policy announced last week calls for “insect-based proteins” to be extensively promoted as a replacement for animal products, to save the environment.

    The European Commission announced the Farm to Fork (F2F) Strategy, touting it as a “fair, healthy and environmentally-friendly” program that will focus on “increasing the availability and source of alternative proteins such as plant, microbial, marine, and insect-based proteins and meat substitutes.

    The draft version of the

    Farm to Fork strategy,

    which is expected to be officially presented on 20 May,

    highlights that it will support the creation of “sustainable and novel feed materials and food,”

    listing insects as one such potential innovation

    EURACTIV spoke to

    Constantin Muraru

    from the international platform of insects for food and feed (IPIFF),

    an EU non-profit organisation which represents the interests of

    the insect production sector.

    Insects can be produced locally and are

    a highly nutritious,

    protein-rich foodstuff

    that can be produced in high quantities in a small area,” he said, adding that this helps to improve both the self-sufficiency and the resilience of food systems.

    cautati l pe CONSTANTIN MURARU – „romanash” in suflet ca si french fries julien

    linkedin[.]com/in/constantinmuraru?originalSubdomain=be

    International Platform of Insects for Food and Feed (IPIFF)

    ipiff[9.]org

    • Edible insects set to be approved by EU in ‘breakthrough moment’

      Food safety agency’s decision could put

      mealworms,

      locusts and

      baby crickets on menus

      Within weeks the EU’s European Food Safety Authority is expected by the insect industry to endorse whole or ground mealworms, lesser mealworms, locusts, crickets and grasshoppers as being safe for human consumption.

      The ruling is likely to lead to the final authorisation of their sale across the EU as a “novel food”

      by as soon as the autumn,

      opening up opportunities for

      mass production of a range of insect dishes

      to be sold across Europe for the first time.

      theguardian[.]com/environment/2020/apr/03/insects-likely-approved-human-consumption-by-eu

      • consecinte

        1.firmele de dezinsectie se vor reprofila

        2. nu o sa mai puteti reclama vecinii ca nu fac curatenie si aveti gandaci in casa din cauza lor

        3. o sa va puteti crea o microferma de gandaci, viermi in propria locuinta

        4. TOTI O SA FITI self-sustained

        5. nu mai trebuie sa mergeti la suoer-market

        6. scade poluarea (nu vor mai masini pe strada)

        TRAIASCA PACEA SI NOUA ORDINE MONDIALA !

        MOARTE COVID 19 !

        • de la produse alimentare produse in ferme animale

          la limba bifurcata a reptilelor (doar o analogie)

          ce cauta cuvantul FORK = FURCA in toata povestea asta ?!

          ec.europa.eu/food/farm2fork_en

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger