AcasăNewsEuropenii nu mai au incredere in vaccinuri

Europenii nu mai au incredere in vaccinuri

Retelele sociale alimenteaza criza imunitatii

Doar 59% dintre persoanele din Occident si 50% din Europa de Est considera ca vaccinurile sunt sigure, comparativ cu 79% din intreaga lume.

Retelele sociale alimenteaza criza imunitatii

Cei mai sceptici sunt francezii, cu un nivel de neincredere de 33%, arata sondajul Wellcome Global Monitor, la care au participat 140.000 de persoane din intreaga lume, privind atitudinea oamenilor fata de stiinta. Retelele sociale amplifica nelinistea  si au un impact major in perceptia sigurantei imunizarii, spune Heidi Larson, directoarea Proiectului privind Increderea in Vaccinuri de la Scoala de Igiena si Medicina Tropicala de la Londra. Si in Romania o serie de impostoare pe alaturi cu medicina sunt invitate pe la televiziuni,  aceste varfuri de lance ale campaniilor anti-vaccinare nu sunt sanctionate de nimeni, desi din cauza epidemiilor au murit zeci de oameni. La nivel global, 84% dintre oameni recunosc ca vaccinurile sunt eficiente si 92% au declarat ca si-au vaccinat copilul. „Primul sondaj global de acest tip arata ca pozitia oamenilor fata de stiinta este influentata puternic de cultura lor si context. Trebuie sa acordam un interes mai mare acestor conexiuni daca vrem ca toata lumea sa beneficieze de stiinta. Retelele sociale au devenit un mediu propice pentru raspandirea indoielilor cu privire la siguranta vaccinurilor, au schimbat cu totul peisajul. Exista tari in care increderea in vaccinuri scade. Acest lucru reprezinta un risc pentru sanatatea publica”, a explicat Imran Khan, seful departamentului de relatii  cu publicul de la Wellcome. In nordul Europei, 73% dintre persoane considera ca vaccinurile sunt sigure, acelasi procent il are si America de Nord, 94% in Asia de Sud, in timp ce Bangladesh si Rwanda au cea mai mare incredere in vaccinuri din lume (96%). In Romania a avut loc Forumul Health, unde Sorina Pintea  a declarat ca este pro- vaccinare si chiar pro- obligativitate a informarii sau chiar a vaccinarii. „Am discutat saptamana trecuta cand  am prezidat Reuniunea formala a ministrilor Sanatatii din UE cu ministrul german care a propus masuri dure pentru cei care refuza vaccinarea pentru ca rata de vaccinare a scazut si in aceasta tara. Este nevoie de masuri concrete in aceste cazuri”, a explicat ministrul Sanatatii.

author avatar
Andrei Coman
78 afisari

1 COMENTARIU

  1. Stirile false publicitatea mincinoasa ,marketingul fara suport tehnic ,prostia si comoditatea umana ,lipsa de educatie ,cozile de topor care mint cu nonsalanta,mas-media lipsita de orce scrupule pentru cativa arginti dezinformeaza ,manipuleaza iar rezultatul
    se vede -UN DEZASTRU PE CARE NU SI-L ASUMA NIMENI !!.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger