AcasăNewsEuropenii ne pun sa ne cautam de inchisori CIA

Europenii ne pun sa ne cautam de inchisori CIA

Traian Basescu este gata sa raspunda solicitarilor Parlamentului European

Parlamentul European  a adoptat o rezolutie prin care cere mai multor state membre, dar in particular Lituaniei, Poloniei si Romaniei, sa reia investigatiile privind existenta unor inchisori secrete CIA  pe teritoriul lor.

Traian Basescu este gata sa raspunda solicitarilor Parlamentului European

”PE solicita autoritatilor judiciare din Romania sa deschida o investigatie independenta cu privire la banuielile referitoare la spatiile secrete de detentie ale CIA de pe teritoriul sau, avand in vedere in mod deosebit noile dovezi referitoare la zboruri ale CIA intre Romania si Lituania”, se arata intr-un comunicat al Parlamentului European.

Una dintre vocile care a sustinut respingerea rezolutiei a fost a europarlamentarului PDL, Elena Basescu. In interventia pe care a sustinut-o in plenul forului european, fiica presedintelui Traian Basescu a aratat ca o noua investigatie nu se justifica. ”Consider ca trebuie sa se faca lumina privind eventuala implicare a statelor uniunii in transferul sau detinerea ilegala de prizonieri de catre CIA, dar prezumtia de nevinovatie trebuie respectata. Scopul procesului ramane aflarea adevarului si nu gasirea unor vinovati cu orice pret”, a sustinut europarlamentarul PDL. Din tara, presedintele Basescu a anuntat insa ca Romania ”va urma recomandarea PE”.

author avatar
Ana-Maria Ludatser
91 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger