AcasăNewsEuroparlamentarul Tapardel: Este regretabil ca Timmermans a vorbit pe aceeasi voce cu...

Europarlamentarul Tapardel: Este regretabil ca Timmermans a vorbit pe aceeasi voce cu Monica Macovei, cel mai mare dusman al Romaniei

 

Pe langa reactiile exprimate de catre sefii celor doua Camere ale Parlamentului autohton, dar si de catre ministrul Justitiei, pe marginea declaratiilor lui Frans Timmermans, si europarlamentarul Claudia Tapardel a comentat in termeni categorici afirmatiile inaltului oficial al Comisiei Europene.

„Este absolut revoltatoare pozitia Prim-Vicepresedintelui Comisiei Europene, Frans Timmermans in cadrul Comisiei LIBE. In loc sa dea dovada de echilibru, Timmermans s-a comportat ca un adevarat procuror, acuzand fara drept de apel Romania. Oficialul Comisiei Europene a facut un proces de intentie Romaniei, folosind ca argumente niste documente total nepotrivite – un Raport al Mecanismului de Cooperare si Verificare vechi de un an de zile (Noiembrie 2017) si un Raport provizoriu al Comisiei de la Venetia despre modificarile aduse legilor justitiei”, considera Claudia Tapardel.

Nicio vorba in MCV despre abuzurile in justitie

Mai mult, cand vine vorba despre tema MCV-ului, europarlamentarul social-democrat se intreaba cum de nu se face deloc referire in cadrul acestui mecanism abuzurile din justitie sau despre protocoalele secrete. „Am vazut la Prim-Vicepresedintele Comisiei Europene o dubla masura si un limbaj dublu, ignorand total ce i s-a prezentat despre protocoalele secrete din justitie (peste 500 de asemenea protocoale), despre dosarele instrumentate in mod abuziv de procurori pe baza interceptarii a milioane de romani (6 milioane de cetateni romani, adica o treime din populatia cu drept de vot, au fost interceptati, inregistrati, filati de serviciile secrete). Frans Timmermans ignora atacurile permanente la adresa Guvernului legitim de la Bucuresti, dar si deciziile Curtii Constitutionale care considera ca legile privind reforma sistemului juridic sunt conforme cu legislatia romaneasca si nu incalca prevederi ale Constitutiei Romaniei. Nici in reuniunea Comisiei LIBE de aseara, dar nici cu alte ocazii, nimeni nu a fost capabil sa mentioneze un singur articol din pachetul de legi privind justitia, care sa incalce legislatia europeana. Din pacate, Frans Timmermans a ajuns sa vorbeasca pe aceeasi voce cu Monica Macovei, cel mai mare dusman al Romaniei”, spuneTapardel.

De ce nu se fac dezbateri si despre interventiile politiei la Bruxelles si Barcelona?

Cat priveste subiectul protestului violent din 10 augst, Tapardel aduce in discutie faptul ca „mass-media a prezentat imagini cu interventii ale jandarmilor si din alte state membre UE. Nu am vazut nicio dezbatere pe aceasta tema si jandarmii, de exemplu, de la Bruxelles sau mai nou de la Barcelona, au actionat la fel ca cei de la Bucuresti. Daca cei de la Bucuresti au actionat gresit, inseamna ca in toata Uniunea Europeana actioneaza gresit. Este inca o dovada ca Romania este discriminata si asezata la colt, doar pentru ca la Bucuresti se afla, in mod legitim, un Guvern care nu este pe placul unora de la Bruxelles sau Strasbourg”.

author avatar
Andrei Coman
317 afisari

1 COMENTARIU

  1. Ne poate spune vreun psd-ist ce nume e asta Tzapardel? Si cine a pus-o pe lista partidului? Poate vreun intelectual psd-ist ne explica etimologia numelui? Multumesc!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger