AcasăNewsEuroparlamentarul Claudia Tapardel, nominalizata  MEP AWARDS al treilea an consecutiv

Europarlamentarul Claudia Tapardel, nominalizata  MEP AWARDS al treilea an consecutiv

Finalistii premiilor MEP Awards, distinctii acordate pentru a aprecia activitatea si contributia membrilor Parlamentului European la dezvoltarea legislatiei europene au fost desemnati in cursul acestei saptamani. Eurodeputatul Claudia Tapardel se regaseste in onoranta postura de a fi fost nominalizata pentru a treia oara la Categoria Transport si Turism.

Demersul vine sa demonstreze ca activitatea social-democratei este apreciata atat la nivelul Parlamentului European, in cadrul comisiei de Transport si Turism, cat si in mediul privat, de catre stakeholderii si asociatiile europene.

Pentru a putea fi eligibili pentru aceste premii, eurodeputatii trebuie sa fie sustinuti si nominalizati de catre organizatii externe care aprecieaza colaborarea si activitatea legislativa a europarlamentarilor.Ca in fiecare an, ma simt onorata sa fiu nominalizata pentru aceasta distinctie. Ma bucur foarte mult ca activitatea mea legislativa din cadrul Parlamentului Europeana fost apreciata si ma bucura faptul ca asociatiile de transport de la nivel european si national, precum si cele din sectorul de turism, au apreciat colaborarea pe care am avut-o pe diferite dosare legislative, in organizarea de evenimente cu impact major la nivel european, precum si in promovarea de noi proiecte si initiative”, a declarat Tapardel.

Eurodeputatul PSD este unul dintre cei mai activi membri ai Parlamentului European pe sectorul Transport si Turism, fiind de asemenea si Co-Presedinte alIntergrupului pentru Dezvoltarea Turismului European, care reuneste peste 150 de membri ai PE, din toate grupurile politice. Portofoliul sau de activitate cuprinde peste 50 de dosare legislative sinonlegislative, cat si peste 30 de evenimente si conferinte care au adus impreuna inalte oficialitati europene, comisari europeni, lideri nationalisi regionali, reprezentanti ai mediului privat cat si ai asociatiilor europene de profil, pentru a dezbate cu privire la probleme concrete din sectorul de turism si transport.

In ceea ce priveste sectorul de transport, activitatea eurodeputatuluia inclus toate categoriile de transport precum transportul rutier, maritim, fluvial dar sicel aerian. Europarlamentarul a finalizat unul dintre cele mai importante dosare legislative din sectorul aviatiei, privind „Normele Comune pentru Operarea Serviciilor Aeriene in Comunitate”, care reglementeaza aspectele ce tin de operatiunile de inchiriere a aeronavelor cu echipaj. „Pozitia mea pe acest dosar a fost clara inca de la inceput. Dincolo de beneficiile aduse de wet-leasing, si anume acelea legate de acoperirea si satisfacerea cererilor de pe piata aviatiei, mai ales in perioadele de varf de sezon, trebuie luat in considerare pericolul ca, pe termen lung, sa se renunte la caracterul sezonier al acestuia, transformand in acest fel o activitate cu caracter temporar intr-una permanenta. De aceea,am tinut ca aspectele ce tin de protectia si drepturile sociale ale angajatilor sa fie garantate pentru a nu periclita nivelul standardelor sociale ale angajatilor sau siguranta pasagerilor si calitatea serviciilor, a precizat Claudia Tapardel.

Totodata, eurodeputatul PSD s-a impus in negocierile pe Pachetul de Mobilitate, reprezentat printr-o serie de directive europene care reglementeaza sectorul de transport rutier european. Claudia Tapardel a militat pentru o reglementare transparenta si echitabila care sa aiba in vedere considerentele geografice si particulartiatile tuturor Statelor Membre pentru a evita o eventuala distorsionare a pietei de transport, prin impunerea unor cerinte administrative suplimentaresi restrictive care vor afecta desfasurareape criterii de concurenta echitabila a activitatii companiilor de transport, precum si siguranta locurilor de munca ale celor care lucreaza in acest sector.

Insa reusitele europarlamentarului Tapardel nu se opresc doar la sectorul de transport. Pentru a demonstra ca Europa se poate remarca prin patrimoniul sau cultural bogat, eurodeputatul impreuna cu sprijinul a peste 70 de asociatii europene si colegi europarlamentari a militat ca anul 2018 sa fie desemnat de catre Comisia Europeana Anul European al Patrimoniului Cultural. Sute de regiuni europene au avut astfel oportunitatea de a se promova la nivel european si de a se face cunoscute in randul destinatiilor turistice europene.

Merita mentionat faptul ca pe durata mandatului sau de europarlamentar, Claudia Tapardel a fost gazda a numeroase evenimente la nivelul Parlamentului European care au avut ca obiectiv promovarea diversitatii turistice si culturale europene si sustinerea patrimoniului cultural european si care au reunit inalte oficialitati europene, precum Presedintele Parlamentului European, Antonio Tajani, numerosi comisari europeni precum Comisarul pentru Educatie, Cultura, Tineret si Sport, Tibor Navracsics, Comisarul pentru Economie digitala si Societate digitala, Marya Gabriel, Comisarul pentru Politica Regionala, Corina Cretu, Comisarul pentru Locuri de Munca, Crestere, Invesitii si Competitivitate, Jyrki Katainen, Comisiarul European pentru Piata Interna, Elzbieta Bienkowska, Presedintele Comitetului Regiunilor, Karl-Heinz Lambertz si Presedintele Comitetului Economic si Social, Luca Jahier, cat si reprezentanti ai Bancii Europene de Investitii.

Asumandu-si rolul de reprezentant al Romaniei in Parlamentul European, eurodeputatul Claudia Tapardel a depus eforturi considerabile pentru a imbunatati colaborarea dintre institutiile europene si autoritatile din Romania, reusind sa aduca in vizita oficiala la Bucuresti pe Comisarul European pentru Piata Interna, Elzbieta Bienkowska, in contextul evenimentului „Connecting Europe through Innovation” pe care europarlamentarul l-a organizat la Palatul Parlamentului si care a avut ca obiectiv dezbaterea de noi strategii de promovare a turismului european in contextul dezvoltarii noilor tehnologii in era digitala.

Evenimentul a fost organizat si cu un an in urma la Madrid, impreuna cu Oganizatia Mondiala a Turismului (OMT), eurodeputatul Claudia Tapardel reusind astfel sa intensifice colaborarea intre Parlamentul European si organizatii de nivel internationalasa cum este Agentia Natiunilor Unite pentru Turism (UNWTO).

De asemenea, europarlamentarul a sustinut ferm si in repetate randuri faptul ca imbunatatirea accesibilitatii si conectivitatii infrastructurii de transport europene este fundamentala pentru asigurarea cresterii economice si a competitivitatii pietei interne. „Din punctul meu de vedere, daca ne dorim o Europa cu adevarat integrata trebuie sa asiguram in primul rand o infrastructura care sa conecteze toate statele membre, inclusiv pe cele periferice si din Europa Centrala si de Est. Lucrul acesta este nu numai in interesul statelor respective, ci in interesul european fiindca o conectivitate adecvata genereaza oportunitati de investitii, comert, si implicit locuri de munca”, a declarat europarlamentarul.

ClaudiaTapardel a avut o contributie semnificativa in ceea ce priveste legislatia privind primul document legislativ care reglementeaza piata digitala la nivel european, fiind raportorul Comisiei TRAN pe raportul privind relatiile dintre furnizorii de servicii si platformele online. Europarlamentarul a intocmit un raport care asigura un mediu transparent si echitabil pentru toti actorii implicati in economia digitala: furnizorul de servii, platformele online si consumatorul, care estereprezentat de fiecare cetatean european.

Avand in vedere ca traim intr-o lume din ce in ce mai tehnologizata si considerand faptul ca evolutia digitala este foarte rapida, prioritatea mea a fost ca in acest mediu sa avem un cadru legislativ adecvat care sa asigure transparenta si echitate intre toti actorii implicati in tranzactiile din mediul online”, a sustinut europarlamentarul Claudia Tapardel.

„Nu in ultimul rand, doresc sa felicit si ceilalti membri ai PE care au fost nominalizati la aceste premii si de asemenea pe colegii romani. Sunt mandra ca activitatea eurodeputatilor romani este apreciata la nivelul Parlamentului European”, a declarat Taparde.

author avatar
Andrei Coman
266 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger