Cauta

Europarlamentarii USL confunda CE cu loteria: vor sa mai traga o data in raportul pe justitie!

Chiar daca au avut pe masa acelasi document, Presedintia si actuala majoritate au tradus in termeni diferiti raportul din cadrul Mecanismului de Cooperare si Verificare.

Traian Basescu i-a sugerat premierului sa renunte la demnitarii cu dosar penal

Raportul MCV este ”o oglinda corecta a activitatii institutiilor statului”, considera presedintele Traian Basescu. O evaluare ”discutabila si dezechilibrata”, il contrazic reprezentantii USL. Mai mult, nemultumiti de continutul documentului, europarlamentarii PSD si PNL bat din picior si cer un nou raport.

”Vom declansa o serie de actiuni prin care speram sa determine, cu sprijinul celorlalte grupuri politice din PE, redactarea unui nou raport pe justitie”, a anuntat eurodeputatul PSD Victor Bostinaru, precizand ca va cere ajutorul socialistilor europeni. ”Vom informa grupul socialist din PE ca elemente din continutul acestui raport sunt de-a dreptul neadevarate, altele sunt inacceptabile din punctul de vedere al valorilor Uniunii Europene”, a mai spus Bostinaru.

Presedintele Basescu le recomanda lecturi particulare uselistilor

Inainte sa faca deranj in Parlamentul European, presedintele Traian Basescu i-a indemnat pe uselisti sa citeasca  documentul, dar si raportul Comisiei de la Venetia si cel al OSCE. ”Oricat se va stradui cineva sa spuna ca acest raport a fost facut pe sub masa, este o copilarie si va rade orice demnitar european. (…) ”, a afirmat seful statului, care a tinut sa desluseasca  pentru urechile lui Victor Ponta talcul raportului MCV. ”Apelul UE este catre premier. (…) UE spune: <<fratilor, cand aveti ministri suspectati de ce trebuie sa ramana in Cabinet, sunt unicat>>. (…)  <<Din 22 de milioane, nu aveti unul care sa nu aiba probleme in instanta>>”, a mai spus presedintele, spalandu-se pe maini de spinoasa problema a ”ministrilor corupti”.  ”Daca as fi putut legal sa impiedic desemnarea, as fi facut-o”, a concluzionat Basescu.

Stie ce vrea poporul

Nevorbit de ceva vreme, seful statului a profitat de moment pentru a comenta si alte teme la moda, cum  ar fi suspendarea  si modificarea Constitutiei. ”Experienta mea de sef de stat imi spune ca mandatele ar trebui suprapuse, pentru ca in Romania nu se va putea trece la presedinte ales de Parlament. Poporul nu va accepta o asemenea solutie. Ei vor sa-si aleaga presedintele, ei il aleg, ei il scuipa pe urma, dar e al lor. Bun, rau, e al lor si nu vor accepta presedinte facut pe sforarii prin Parlament”, a explicat Traian Basescu. Totodata, presedintele a sfatuit USL sa nu-si dea sah cu Legea fundamentala. ”Au mai fost unii care s-au pacalit: si-au scris mandatul de cinci ani crezand ca il scriu pentru ei.  E bine sa scrii Constitutia pentru tara, nu pentru un partid sau pentru unul sau doi oameni”, a mai precizat presedintele, atacandu-l astfel si pe adversarul sau declarat, pesedistul Adrian Nastase.

[poll id=”441″]

Ultimele stiri

  • Incendiu puternic în Bucureşti! Au avut loc şi 3 explozii! O hală dezafectată din Sectorul 1 a luat foc (VIDEO)
  • Un submarin sovietic s-a ciocnit de un submarin american din motive politice absconse
  • WhatsApp introduce o nouă funcţie aplicaţiei, prin care doreşte să „dribleze” sistemul Android al telefonului mobil
  • TAROM primeşte 95,3 de milioane de euro. Cum vor fi chelţuiti banii
  • Alege ce citești
  • Alea iacta est, America!
  • Gerard Depardieu a fost chemat la poliție și arestat preventiv!
  • Decizie majoră pentru românii care lucrează într-un mediu periculos pentru sănătate. Ce se întâmplă cu pensia lor
  • Secretele milenare ale longevității: beneficiile postului intermitent și exemplul preoților de pe Muntele Athos
  • Internațional englez, arestat în Spania
  • Exit mobile version