AcasăNewsEuroparlamentarii romani, decor la PE

Europarlamentarii romani, decor la PE

Trimisii nostri la PE nu fac nicio branza la Bruxelles si Strasbourg

Scrisoarea in care Jean Claude Junker si Frantz Timmermans au gasit de cuviinta sa urecheze Romania a cazut ca un traznet la Bucuresti. Europarlamentarii nostri habar nu aveau de ea, ca urmare nu a existat nici macar un avertisment.

Trimisii nostri la PE nu fac nicio branza la Bruxelles si Strasbourg

Buni sau rai, conducatorii reprezinta tara si pe noi toti si tara iar asta inseamna ca orice palma primita de oficialii nostri se lipeste direct pe obrazul Romaniei iar un strop din scuipat ajunge si pe cetatenii. Pe de alta parte, eurodeputatii oricarei tari normale uita de circul politic national si stau cu urechile facute palnie ca sa prinda din timp orice zvon legat de tara lor. Iar atunci cand zvonul suna prost, europarlamentarii incearca sa contracareze, prin orice tip de lobby, viitoarele neplaceri sau macar sa netezeasca cat de cat asperitatile aparute intre tara lor si UE. Intre timp, isi avertizeaza autoritatile nationale de ce se coace, pentru ca tara vizata sa poata pregati din timp o reactie cat mai adecvata. Valabila pentru toate tarile, regula nu functioneaza si in cazul Romaniei. Odata ajunsi in Parlamentul European, ai nostri ca brazii se multumesc sa-si rumege satisfacuti indemnizatiile imense si sa se intreaca tovaraseste in denigrarea adversarilor politici din tara – operatiune interesata si meschina soldata de fiecare data cu deteriorarea imaginii Romaniei. Rezultatul vine manusa celorlalte state UE, care de abia asteapta ca o tara sora sa fie sanctionata cu alocarea a mai putine fonduri europene si in plus sa fie cunoscuta in intreaga lume drept o destinatie nesigura pentru marii investitori.

Gratie neispravitilor trimisi de noi la Bruxelles, oficialii romani au fost luati ca din oala

Politicieni de doi bani atat in tara cat si la Bruxelles, europarlamentarii nostri nu au prins de veste nici macar ca Romania urma sa fie din nou disecata de Comisia Europeana, desi subiectul era trecut pe ordinea de zi. Asa a ajuns sa cada ca un bolovan scrisoarea lui Junker si Timmermans pe capul Bucurestiului si tot asa au ajuns Dragnea si Tariceanu sa dea un raspuns pripit si total ineficient la nivelul UE. Cocoseala celor doi lideri romani o fi sunat bine in urechile unei parti a natiei, dar la nivel international va fi catalogata doar ca o noua proba de infantilism politic. Lucru care ar fi fost evitat daca europarlamentarii si-ar fi facut treaba si i-ar fi avertizat pe ai nostri de ”pleasca” pe care le-o pregatesc fratii europeni.

author avatar
Simona Badulescu
534 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger