AcasăNewsEuropa, victima experimentului euro

Europa, victima experimentului euro

La intrunirea G20 din 2009, maharii lumii au decis sa creeze o noua valuta, valabila la nivel global. Pentru acesta, „experimentul euro” trebuie sa reuseasca!

Liderii europeni sunt disperati sa nu cada zona euro si cu ea intreaga UE, care ar duce de rapa tot esafodajul guvernului mondial, cu moneda unica globala cu tot. Asa ca, vor nu vor, statele UE musai trebuie sa continue experimentul euro, indiferent de numarul de victime.

Baroso cere euro pentru toata Uniunea

Barroso e innebunit de reticenta statelor UE care tin in loc strategia mondiala

Ca sa se ajunga la o moneda globala, strategia prevede o asociatie de state cu uniune monetara – si aici zona euro are rol de model „matematic” – care sa acceada spre varful piramidei, spre moneda unica. FMI a fost imputernicit sa reduca treptat, cantitativ, ponderea dolarului, intr-o “prabusire controlata”, cu Banca Populara a Chinei jucand rol de „jandarm valutar” la nivel mondial. Aceasta etapa trebuie sa se incheie cu succes pana in 2020.  De aceea liderii europeni sunt disperati sa salveze „modelul”, ca sa reintre in grafic. Presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, a cerut ca „toate statele membre ale  UE sa aiba euro ca moneda”. „Moneda unica este inima UE, iar apartenenta la euro ar trebui sa defineasca UE „, a subliniat Baroso. Just!.

Lagarde apara misiunea FMI

Sefa FMI, Christine Lagarde, atrage si ea atentia ca Italia si Grecia trebuie sa-si rezolve mai alert criza politica, pentru a putea permite salvarea acestor state. Cu premierii demisionari si guverne inca neanuntate, bursele de pe mapamond se duc in cap si daca se porneste caruselul prabusirii, nimic nu-l mai poate opri. Nici chiar China, cu care, subliniaza Lagarde, „exista in mod clar o relatie de incredere”. Grecia a reusit, in sfarsit, sa desemneze un premier, pe fostul vicepresedinte al Bancii Centrale Europene, Lucas Papademos, ca el stie strategia.

Italia, pe urmele Romaniei

Liderii UE se chinuie sa „lipeasca” sparturile din zona euro pana nu e prea tarziu

Cu Italia e mai greu. Financial Times recomanda reducerea  imediata a cheltuielilor bugetare si stimularea cresterii economice. Un alt scenariu are in vedere aplicarea solutiei utilizate si in Romania, adica un imprumut “precautionary” de la FMI, la care Italia sa apeleze doar in caz de prabusire economica. Alte doua solutii propuse de analisti sunt intrarea Italiei in faliment controlat si preluarea fie de catre UE si FMI, fie de  catre Banca Centrala a platii datoriei publice.

Adina Mutar / Arpad Dobre

author avatar
eNational
318 afisari

1 COMENTARIU

  1. In urma cu o saptamana discutam de intentiile ocultei financiare mondiale de a introduce o moneda planetara pentru a le fi mai usor sa ne exploateze.Ramanea o singura necunoscuta, ce va face marea China, iata ca aici avem o parte din raspuns, numai daca este lasata sa-si ia partea China va participa la scoaterea acestei monede.Totul este dirijat aproape pe fata pentru constructia unui guvern mondial cu scopuri ,,caritabile” adica in folosul oamenilor=sclavi moderni crunt exploatati.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger