AcasăNewsEuropa va parcurge zece ani de stagnare economica

Europa va parcurge zece ani de stagnare economica

Paul Polman crede ca SUA nu vor obtine o crestere economica de 2% pe an

Oamenii de afaceri occidentali avertizeaza ca actuala criza prin care trece zona euro va afecta pe termen lung Europa. Batranul continent va avea parte in urmatorul deceniu de stagnare economica.

Paul Polman crede ca SUA nu vor obtine o crestere economica de 2% pe an

Potrivit managerului Unilever, Paul Polman, probleme sunt si vor mai fi in urmatorii ani atat in Europa, cat si in SUA, unde administratia Obama trebuie sa faca fata unei previzibile cresteri a somajului si saracirii unor largi categorii ale populatiei. Acest lucru nu poate fi de bun augur pentru autoritatile de la Washington, care pe langa faptul ca vor colecta tot mai putine taxe, vor trebui sa asigure tot mai multe ajutoare sociale.

Cat priveste Europa, managerul este de parere ca perioada de stagnare sau, in cel mai bun caz, de crestere economica lenta, sub un procent anual, va dura cel putin zece ani. „Daca te afli in fruntea unei afaceri si nu te pregatesti pentru asa ceva, atunci te pacalesti singur”, a spus Polman, mentionand ca SUA ar avea noroc daca ar consemna o crestere anuala de 2%.

author avatar
Arpad Dobre
135 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger