AcasăNewsEuropa va evita intrarea in recesiune. Vezi estimarile oficialilor de la Bruxelles!

Europa va evita intrarea in recesiune. Vezi estimarile oficialilor de la Bruxelles!

In ochii oficialilor europeni, moneda euro este puternica, iar regiunea euro va continua sa creasca, desi modest. „Nu anticipam o recesiune in Europa”, a declarat Jose Manuel Barroso, dupa o intalnire cu premierul australian.

Foto: Wikipedia

„Uniunea Europeana si moneda euro sunt puternice si rezistente si facem tot ce se poate pentru a rezolva problemele bugetare pentru a intari guvernanta in zona euro si pentru a consolida reglementarile financiare in vederea imbunatatirii competitivitatii’, a aratat presedintele Comisiei Europene, dupa o intalnire cu premierul australian Julia Gillard si cativa ministri.
Neintelegerile referitoare la deficitul bugetar al Greciei au determinat reprezentantii Fondului Monetar International, Bancii Centrale Europene si ai UE sa suspende, vineri, vizita la Atena, iar ministrul grec al Finantelor, Evangelos Venizelos, a avertizat ca o recesiune mai profunda a Greciei va afecta eforturile de reducere a deficitului.
In opinia lui Jose Manuel Barroso este prematura o declaratie referitoare la ultimele eforturi ale guvernului Greciei de a rezolva problema datoriilor.

87 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger