AcasăNewsIarna isi face simtita prezenta: Europa se lupta cu nametii

Iarna isi face simtita prezenta: Europa se lupta cu nametii

(foto: bzi.ro)

Europa este sufocata de zapada. Belgia, Germania, Franta, Marea Britanie si Suedia se lupa cu nametii.

(foto: bzi.ro)

Iarna si-a facut simtita prezenta si a adus zapada in toata Europa paralizand traficul aerian si terestru. Din cauza ninsorilor au fost anulate mai multe zboruri in Bruxelles. „Circa 40 de zboruri au fost anulate din cauza viscolului in aeroportul din Bruxelles”, relateaza site-ul agi.it. Jose Manuel Barroso, presedintele Comisiei Europene, a fost nevoit sa anuleze o vizita la Milano, in Italia, deoarece avionul sau nu a putut decola.
Nici nemtii nu au scapat de furia iernii, in Germania ningand mai multe ore fara oprire. In vestul tarii traficul rutier a fost dat peste cap din cauza unui strat de zapada de 10 centimetri. In aceeasi situatie se afla si Franta, unde cateva sute de camioane au ramas blocate in troienele de zapada de pe sosele.
Aeroportul din Stockholm, capitala Suediei, a avut sute de zboruri anulate si peste 6.000 de pasageri blocati in salile de asteptare. Orarul mijloacelor de transport in comun a fost afectat, avand intarzieri foarte mari. Insa, cei mai afectati sunt englezii. Numeroase sosele au fost blocate dupa ce in ultimele zile au fost numai ninsori abundente. Presa din Marea Britanie da vesti proaste cetatenilor, avertizand ca incepand de saptamana vitoare tara va fi lovita de un val de frig ce vine din Siberia si Scandinavia si va lovi coasta de est a teritoriului.

author avatar
Andra Nesu
270 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger