AcasăNewsEuropa nu este pescar de migranti

Europa nu este pescar de migranti

Directorul Frontex vrea sa rupa ”taximetria” pe mare in sens unic catre UE

Fabrizio Leggeri, directorul agentiei de protectie a frontierelor externe ale UE (Frontex) , a declarat ca europenii nu au ”obligatii unilaterale” privind salvarea  migrantilor care traverseaza Meditarana.

Directorul Frontex vrea sa rupa taximetria pe mare in sens unic catre UE

Leggeri a evocat ”sfarsitul naivitatii” , afisate de liderii UE la recentul summit pe  tema dosarului migrator. ”Ne-am axat mereu pe costul vietilor omenesti” nu si pe ”grupurile criminale (care-i duc pe migranti in largul Mediteranei) care se imbogatesc si iau, moral, ostatica Europa”. Cei 28 au cazut de acord pentru crearea de ”platforme de debarcare” a migrantilor in afara UE pentru a descuraja traversarile Mediteranei, Bruxelles cerandu-le ONG-urilor sa nu interfereze cu operatiunile garzilor de coasta libiene (de unde pornesc majoritatea migrantilor spre Europa). Daca aceste platforme vor fi create, asta  inseamna ca ”navele Frontex sau cele particulare, care sunt chemate in ajutorul migrantilor via centrel de coordonare, vor putea debarca persoanele salvate in portul cel mai apropiat” si ”acesta poate fi un port non european”, a avertizat Leggeri. ”Europenii nu pot fi obligati ca numai ei sa efectueze salvari in Mediterana, toate tarile au o datorie in acest sens in Mediterana”, a explicat directorul Frontex. „Va fi necesar sa vedem in mod concret cine implementeaza aceste platforme si cu care tari”, dar trebuie ”rupt automatismul” chemarii navelor care aduc migrantii in Europa”, ceea ce este un mesaj ”puternic pentru traficanti”. In timp ce ONG-urile sunt acuzate ca fac jocul traficantilor, Fabrizio Leggeri a declarat ca, vara trecuta, Frontex a observat  ”deseori ca salvarile in mare erau organizate de ONG-uri spontan, autonom si in neconcordanta cu autoritatile”, incalcand normele de siguranta si punand chiar in pericol viata oamenilor.

author avatar
Tudor Borcea
379 afisari

1 COMENTARIU

  1. Ce ONG? Luați și arestați TRAFICANȚII, nu înainte de a vedea din ce țară sunt/provin și de unde au atâția bani pentru traficare, atât din partea victimelor, cât și din partea cui îi îndrumă și sponsorizează!
    Este o MIGRAȚIE FORȚATĂ, BĂGATĂ PE GÂT EUROPENILOR!
    Nu mai au țară? E bombardată, terminată? CINE LE-A DISTRUS ȚĂRILE, SĂ LE RAFACĂ…iar până le refac țările, să-i ia la ei acasă!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger