AcasăNewsEuropa, la un pas de o nouă criză. Companiile pharma transmit un...

Europa, la un pas de o nouă criză. Companiile pharma transmit un avertisment

medicamente

Medicamentele generice ieftine ar putea dispărea din România, din cauza creşterii costurilor electricităţii. Producătorii europeni ai acestor medicamente au avertizat că ar putea înceta să le mai producă din cauza crizei energetice în curs.

Cele mai ieftine medicamente de pe piaţă ori se vor scumpi ori vor dispărea. Sunt negocieri intense zilele acestea întreguvernele țărilor europene şi companiile farma. Facturile uriaşe la curent şi gaze şi preţurile fac ca cele mai ieftine medicamente să nu mai fie rentabile.

Medicamentele ieftine nu mai sunt rentabile pentru producători

Producătorii ar vrea ca preţul medicamentului să fie calculat în funcţie de inflaţie. Aceștia cer o revizuire a modului în care sunt stabilite preţurile, sectorul farmaceutic fiind așadar cea mai recentă industrie care solicită sprijin.

Preţurile energiei electrice au crescut de zece ori pentru unele fabrici de medicamente din Europa, iar costurile materiilor prime au crescut cu între 50% şi 160%, potrivit grupului de lobby al industriei medicamentelor generice Medicines for Europe, care reprezintă companii precum Teva, unitatea Sandoz a grupului Novartis şi divizia Kabi a Fresenius.

Genericele reprezintă aproximativ 70% din toate medicamentele distribuite în Europa, multe dintre ele pentru tratarea unor afecţiuni grave precum infecţiile sau cancerul, dar reprezintă doar 29% din facturile de medicamente ale regiunii, potrivit grupului de lobby.

author avatar
Andreea Vlad
901 afisari

8 COMENTARII

  1. Rumânașii își merită soarta. O turmă de vite care doar zace-n staul și rumegă așa ceva trebuie să îndure.

  2. Bolnavii vor achizitiona de unde se gaseste mai accesibil.Si de pe net,cu riscul de a fi mai putin eficiente.Sau o dam pe tratamente naturiste.Daca pt fabricanti nu este rentabil,vom face si noi liste cu medicii care nu sunt eficienti si ieftini.

    • Supa ecologică cu greieri, infuzia de lăcuste și piureul de viermi vor fi remediile cele mai căutate de cei care se vor sătura de viață asta și vor dori o moarte rapidă de scârbă.

  3. GOLANIA DIN PHARMA N-ARE LIMITE !,SPECULEAZA ORICE CA SA FURE MAI MULT . SA NE FIE DE CAP PENTRU CAT DE IDIOTI AM FOST CAND AM DISTRUS TOATA ECONOMIA ROMANEASCA LA ORDINELE CELOR CARE SE PRETIND PARTENERI STRATEGICI.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger