AcasăNewsEuropa ingrozita! Executie in stil mafiot a unui miliardar francez!

Europa ingrozita! Executie in stil mafiot a unui miliardar francez!

Favrice Vial a fost ucis in timp ce bea sampanie imoreuna cu prietenii

Favrice Vial, unul dintre cei mai bogati afaceristi din Franta, a fost asasinat in puterea noptii in timp ce petrecea pe iaht, impreuna cu mai multi prieteni.

Favrice Vial a fost ucis in timp ce bea sampanie imoreuna cu prietenii

O poveste desprinsa parca din filmele politiste tine prima pagina a ziarelor din Europa. Fabrice Vial, unul dintre cei mai bogati afaceristi francezi, a fost asasinat, cu un unic glont, tintit bine intre ceafa si omoplat in timp ce petrecea pe un iaht luxos, in apropiere de Porto-Vecchio, Corsica. La bordul ambarcatiunii se aflau in momentul crimei cei patru membri ai echipajului si trei apropiati ai lui Vial. Barbatul, care era actionarul majoritar al santierului naval Couach, a pierit in puterea noptii, langa prietenii  lui, in timp ce bea sampanie. Chiar inainte sa iasa in larg, francezul se laudase ca daduse de afacerea vietii lui, care avea sa il scape de datorii. Una dintre femeile aflate pe iaht in clipa asasinatului a reusit sa isi aminteasca faptul ca a auzit o barca cu motor prin preajma chiar inainte ca Vial sa cada secerat pe punte. Politia franceza inclina sa creada ca la bordul ambarcatiunii cu pricina se aflau doi oameni, care, dupa modul de operare, nu sunt niste ageamii.  Deocamdata, politistii nu au reusit sa dea de urma ucigasilor si continua sa scotoceasca pe fundul marii, unde spera sa gaseasca arma crimei.

Calcam pe urmele  francezilor?

Vial sarbatorea la bordul iahtului Team VIP incheierea unei afaceri banoase

Povestea milionarului francez nu ar trebui sa ne lase indiferenti. Pe zi ce trece, Romania devine scena unor confruntari violente intre fortele de ordine „dezarmate” de lipsa unui cadru legislativ ferm, pe de o parte, si cei care „opereaza” in afara legii, pe de alta parte. In plus, ofiterii sub acoperire au ajuns sa fie batuti in plina strada, din ordinul celor pe care i-au anchetat, fara sa beneficiere de protectie, asa cum este normal.  In Romania, „siguranta” si „incredere” au devenit mai mult niste termeni de dictionar si, in plus, s-au inmultit cazurile in care politia „studiaza”de la distanta conflictele si nu se implica. Desi avem o cazuistica firava in ceea ce priveste asasinatele la comanda, stirile cu reglari de conturi in care sunt implicati milionari sau politicieni n-ar mai mira pe n imeni daca ar fi difuzate in prime-time la buletinele de stiri, avand in vedere maniera in care autoritatile inteleg sa aplice legea in marile dosare de coruptie.

 

Politistii francezi nu au reusit sa dea de urma asasinilor

Oricand, o astfel de situatie poate aparea si in Romania, in conditiile in care „siguranta” si „incredere” au devenit mai mult niste termeni de dictionar, iar cazurile in care politia „studiaza”de la distanta conflictele si nu se implica s-au inmultit. In plus, ofiterii sub acoperire au ajuns sa fie batuti in plina strada, din ordinul celor pe care i-au anchetat, fara sa beneficiere de protectie, asa cum este normal.

 

 

author avatar
Alina Creanga
1.459 afisari

1 COMENTARIU

  1. Ce rau imi pare !
    Ma doare sufletul dupa astfel de victime inocente ale terorismului !
    Saracul de el tocmai gasise reteta succesurilor !
    (E mai moderat asa mosule (babo)) ?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger