AcasăNewsEuropa, în beznă și frig la iarnă! România, victima jocurilor pe piața...

Europa, în beznă și frig la iarnă! România, victima jocurilor pe piața energetică?

Europa, în beznă și frig la iarnă! România, victima jocurilor pe piața energetică?Europa, în beznă și frig la iarnă! România, victima jocurilor pe piața energetică? / Sursa FOTO: cleanenergywire.org

Poate Europa să țină luminile aprinse la iarnă? Mulți caută un alt răspuns la această întrebare decât primul care le vine în urmă fiindcă acela dă fiori reci în plină vară. Războiul energetic devine total, iar România riscă să ajungă victima jocurilor de culise dacă nu își urmărește propriul interes.

Deocamdată, cărțile sunt făcute pentru marile puteri. Astfel, după ce au interzis (sau au promis să interzică) importurile de petrol rusesc, liderii G7 spun că vor căuta modalități de plafonare a prețului și la gazul rusesc.

Dar, care gaz, de vreme ce Vladimir Putin tocmai a închis și conducta Nord Stream 1, iar Gazpromul a anunțat oficial că nu știe când și dacă va redeschide robinetele?!

Politicienii declanșează criza, oamenii suferă

Politicienii declanșează criza, oamenii plătesc prețul durerii.

Marea Britanie a sugerat că își va reforma piața energiei electrice pentru a reduce influența gazelor naturale asupra prețurilor. În Franța, companiile de distribuție au cerut clienților casnici să reducă imediat consumul de energie.

Oficial, de la nivelul Bruxellesului ni se transmite că trebuie să privăm Rusia de banii din vânzarea gazelor și a țițeiului. Dar de ce trebuie să suferim toți pentru calculele și jocurile politice din spatele cortinei, iată o temă de discuție de care europarlamentarii se feresc.

În plus, să nu uităm că Europa a fost lovită de primul val al scumpirilor încă din septembrie 2021, pe când Federația Rusă nu invadase Ucraina, iar piața era tot sub controlul corporațiilor din energie.

Cumva, creșterea prețurilor este efectul manevrelor de culise întreprinse de acești „băieți deștepți” din sector. Nici bine nu și-a majorat America exporturile de gaze naturale lichefiate (GNL) către Europa, ajungând în luna mai la o cotă de piață de 15%, că un „incident” a aruncat în aer revenirea la normalitate. Pe 8 iunie, un incendiu a închis Freeport, instalația de lichefiere a gazului din statul Texas. Întreruperea este de așteptat să dureze 90 de zile și privează Europa de o bună parte din GNL-ul promis de americani.

Colac peste pupăză, o săptămână mai târziu, Gazprom a anunțat că aprovizionarea Europei prin conducta Nord Stream 1 va scădea la doar 40% din capacitate.

Depozitele de gaze, pe jumătate

Gazul de care Europa are atât de mare nevoie începe să devină o raritate. Rusia a oprit robinetele către Bulgaria, Finlanda și Polonia, a redus Nord Stream 1 și a închis conducta Yamal, America nu mai trimite GNL (care oricum nu putea asigura buna funcționare a industriei), iar prin gazoductele din Algeria, Azerbaidjan și Norvegia curge puțin și insuficient.

Între timp, repornirea zăcământului olandez de gaze de șist din Groningen, care cu ani în urmă furniza gaze la fel de multe ca Nord Stream 1, este puțin probabilă din pricina riscurilor (fracturarea hidraulică a provocat numeroase cutremure în regiune).

Toate aceste date indică faptul că instalațiile de stocare a gazelor din UE vor fi pline cu două treimi până la sfârșitul lunii octombrie, sub obiectivul blocului comunitar, de patru cincimi din capacitate. Mai mult de atât, dacă gazoductul Nord Stream 1 va fi închis definitiv de către ruși, atunci Europa riscă să intre în iarnă cu un stoc de nici 60%!

Centralele pe cărbuni, din nou la modă

Fiindcă există un risc uriaș ca iarna să prindă tot continentul în frig și beznă, țările UE se străduiesc să găsească alternative la gazul rusesc.

Germania, de pildă, tocmai ce și-a schimbat strategia și a anulat planurile de a închide în 2022 un sfert din centralele sale pe cărbune. Austria, Marea Britanie, Franța și Olanda au anunțat că pregătesc și ele aceeași măsură, ba în unele cazuri se discută chiar de redeschiderea centralelor pe cărbune. În plus, unele dintre cele șapte centrale nucleare europene propuse spre a fi închise anul acesta vor fi menținute în funcțiune „un pic mai mult”, s-a transmis de la Bruxelles, dar fără alte explicații.

author avatar
Nicholas Cezar Redactor
1.252 afisari

33 COMENTARII

  1. cereti socoteala lui Poperscu cel Verde .Ce a pus in locul termocentralei Mintia? Nimic. Deci 780 megavati /ora perduti. Va dau M U I E, idi otilor!

    • si daca-i asa rau popescu , ceilalti cu grozavul psd in frunte de ce il lasa sa faca ce vrea ? este un miracol ca poti trai asa prost !

      • Sunt mai multe motive dar principalul este că la conducerea Romaniei si a majorității tarilor civilizate au ajuns servitorii globalisti, cretinopati de acelaș calibru ca tine, formați la scoală lui Schwab. Slavă conspiratorilor de la Davos!

    • Acusi vin facturile la curent pe luna Iulie ! 120% scumpire dintr-o flegma ! Asa se baga mana adanc in buzunarele prostimii pentru mentinerea mafiei criminale de stat !

    • SHATRA ROMANEASCA E OBISNUITA . VINE FARAONUL OHANIS SI VA SPUNE SA MAI PUNETI O PATURA IN PLUS SI APA CALDA DIN POOLA

      Ceausescu , cred xa o sa-l plangeti
      ATENTIE ! ZIARE.COM UN SITE DE INFRACTORI ANALFABETI , JEGURI SI EXCREMENTE ALE PRESEI , IMPOSTORI IMPUTITI CE INSULTA SI AMENINTA CITITORII
      UN PERICOL PENTRU PRESA SI MASS MEDIA ROMANEASCA -ZIARE.COM UN SITE DE DEJECTII SI KAKATI CE SE DAU JURNALISTI , JEGURI ACERTATE SI IMPOSTORI CE ZILNIC LAUDA SI PREASLAVESC POLITICA PRESEDINTELUI SI A PRIMULUI MINISTRU PLAGIATOR LEGALIZAT

      DERBEDEI, CRETINI, IDOTI, TUTE, SEMIDOCTI , curve, TRADATORI, MAFIOTI, ANALFABETI, ETC sunt de 32 de ani in cele mai importante functii ale STATULUI ROMAN MAFIOTIZAT dupa 1989 aflat intr-un proces de prabusire ireversibila

  2. Romania victima servilismului in genunchi pt intetesele neomarxistilor care si au dat viata normala pe doctrina lgbt si green deal!!!

    • Stiri debile de astazi pe goarnele FM radio-securiste : Grupaj ora 16 – Europa FM :
      1 – Ungaria sanctionata de nu’s ce comisie a cu’rului UIE pentru ca practica preturi „discriminatorii” la combustibili, vanzand ieftin doar pentru cetaenii maghiari : ))
      1 – Ungaria sanctionata de UIE pentru „legile anti-LGBT” si ca vezi doamne persecuta saraca presa democratica : ))

  3. Traian Vuia :
    Decat sa faca osanale pe la Viena si sa stabileasca cum vor pleca gazele din Romania la iarna , virgil popescu ar trebui sa dea dispozitii Romgazului sa creasca productia , sa amenajeze urgent depozitele de gaze si sa le umple la capacitate .
    Romanii vor suferi la iarna de frig cu siguranta ! Si culmea este ca nimeni nu face nimic ca sa opreasca asta .
    De ce nu il convoaca Parlamentul pe Popescu sa prezinte care va fi situatia din punct de vedere energetic iarna viitoare ?

    • Anonim 2022-07-15 11:49 11:49:57. ESTI PROST KAKATULE
      INDICATIILE TALE LE POTI BAGA IN PZDA MATII

      • Ciocu’ mai mic, tuz’ pastele dumnezeilor ma-tii . Poti sa primesti si dumneata douazeci de suturi in dantura. Mai vedem la iarna.

      • Mai popescule, ma băiatule, nu mai jigni lumea, mai rahat cu ochii. Sa o iau pe ma ta in pu la si sa ii dau la mu ie Lu nevastata. Luare-aminte in pu la popescule, ce comentezi tu sub anonimat

    • parlamentul nu il convoaca pe popescu pentru ca este de acord cu el , e asa greu de priceput , sau ai k kt in loc de creier ?

    • Au plan de la satanistii Davos .. o sa fie ca si Gulagul bolsevic – Va fi POLONICUL DE LA COLT si FOAMEA PE CARTELA ! – vezi Germania cu incalzirea la COMUN pentru masele falimentare care nu-si vor permit NIMIC.. iar pentru Romania mancau deja rahat despre nu stiu ce proiecte de facilitati publice pentru cei care >>nu au unde sa-si faca o baie<<…? – Vezi ca in perioada urmatoare vor construi in orase multe astfel de "SLUM"-uri comuniste unde sa fie bagata prostimea la gramada cand nu vom mai avea cu ce plati nici gaz , nici curent si nici mancare !

  4. Nu e vorba de prostie ci de plănuire. Așa a fost plănuit să ne sărăcească scumpind, din pix, tot.
    Teatrul de operațiuni, ei zic că-i teatru, este praf în ochii noștri. La fel plandemia.

  5. Pai nu cretinu asta Liberal ne-a bagat la Bursa ? Totul a fost planificat minutios, si executat asisderea, de catre gaska de golani Liberali, cu aprobarea Intunericului de la Cotroceni

  6. oamenii politici au dat totul pe nimic, acum cumparam scump desi avem independenta oha si nici scump nu vom avea ca vor da nemtilor si altora.
    si noi o sa stam cu ponoasele, cine a dat energia si tot, gratis, contracte, a facut totul praf sa fie judecati de subminarea interesului national si inalta tradare

  7. Da, da! În SUA și UE e rău. E foarte bine în rusia.
    Trompetele rusești din nou în acțiune. Sictir!

  8. Cât timp se va sta în beznă și frig? De la ce dată? Salariații din energetică și gaze vor fi concediați în această perioadă de beznă? Celelalte industrii vor stagna și ele și nu vom avea apă și alimente? Ne vom întoarce la Epoca de Piatră?

    • Au plan de la satanistii Davos .. o sa fie ca si Gulagul bolsevic – Va fi POLONICUL DE LA COLT si FOAMEA PE CARTELA ! – vezi Germania cu incalzirea la COMUN pentru masele falimentare care nu-si vor permit NIMIC.. iar pentru Romania mancau deja rahat despre nu stiu ce proiecte de facilitati publice pentru cei care >>nu au unde sa-si faca o baie<<…? – Vezi ca in perioada urmatoare vor construi in orase multe astfel de "SLUM"-uri comuniste unde sa fie bagata prostimea la gramada cand nu vom mai avea cu ce plati nici gaz , nici curent si nici mancare !

  9. Bai maciuca, tu o sa fii primul porkusor de 130 de kile taiat de romanasi chiar de Craciun !! Sa te mai indopi pana atunci, bai obezule cu cap de pluta, zici ca esti un cimpenzeu din Afrika !! Ha ha ha 🙂 Bai ciukanezule, sa nu uiti sa ii trimit pe anonim si pe barbu intr-o micuta excursie tematica prin Donetsk si Luhansk, numai cu bilete dus, sa se invete minte si postacii astia 2, numai pe tot felul de site-uri naziste dubioase stau toata ziua, nu se mai poate continua asa, stimati tovarasi globalisti !! Ha ha ha 🙂 Bai ciukanezule, o sa ne prinzi de karici la iarna, sa vezi tu ce distractie o sa fie atunci !!

  10. Se pare ca globalistii nu mai au bani sau calitatea intelectuală a celor care acceptă să fie modelati shapers (propagandisti) se apropie de cea a „tradatorilor comuniști de după 44”
    Sunteti penibili domnii mei. Sper pentru voi ca puteți fugi mai repede decât o bandă de vreo sută de români furioși…

  11. Romania daca e tara extractoare de gaze cum sa fie victima. O țară plina de mineri cum sa suferi cand Germania deschide 15 termocentrale?

    • Germania deschide termocentre pe cand noi le inchidem si le vindem pe doi lei. Si inchidem si minele de carbune, ca sa punem capac. La iarna Sri Lanka o sa scrie pe noi.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger