AcasăNewsEuropa îmbracă haine noi: plagiat, corupție, putinism

Europa îmbracă haine noi: plagiat, corupție, putinism

Ursula von der Leyen, un CV stufos și contrversat

Negocierile pentru funcțiile cheie de la Bruxelles arată, de fapt, cât de putred este sistemul care guvernează viața europenilor. Vântul schimbării nu înseamnă altceva decât o spoială trasă de mântuială peste fața hidoasă a Uniunii – nimeni nu-i spală trupul murdar, doar i se ascunde jegul sub haine noi. Plagiat, corupție și putinism, asta ne oferă UE pentru următorii patru ani. Ursula von der Leyen a fost extrasă din joben nu acum, ci la Montreux, în Elveția, acum o lună, cu ocazia reuniunii Grupului Bilderberg.

 

Ursula von der Leyen un CV stufos și contrversat

De ce ea și nu Timmermans? Pentru că are un dosar stufos, dar în același timp ușor de lecturat. A fost mâna dreaptă a Angelei Merkel, dar un comportament dăncilist i-a atras dizgrația cancelarului Germaniei. Chiar și așa, elita planetei n-a îndepărtat-o, din contră – a fost invitată la ultima întâlnire a bilderbergilor, unde i s-a transmis că are susținerea care trebuie pentru șefia Comisiei Europene.

Și, totuși, ce o recomandă pe Ursula von der Leyen în afară de obediența față de interesele Grupului Bilderberg? Atât și tot ar fi de ajuns, însă la fostul ministru german al Apărării putem adăuga și un „CV” impresionant. Parcă ar fi crescut pe străzile dure ale Bucureștilor, învățând șmecheria de la greii politicii dâmbovițene, zău așa! Păi, să spunem în primul rând că viitorul șef al CE face obiectul unei anchete declanșate de Bundestag încă din 2015! I se impută modul în care a acordat contracte de sute de milioane de euro, fiind bănuită (și acuzată de opozanți) de grave fapte de corupție.

Macron și sforarii săi au pus mâna pe Banca Centrală

Sună cunoscut, nu?! Mai departe, ce mai știm despre Ursula – și-a plagiat teza de doctorat și asta nu o spune Emilia Șercan, ci o comisie formată din zeci de profesori universitari germani, care au ajuns la concluzia că mai bine de jumătate din lucrarea ei științifică este „copy-paste” de pe Internet! A, și mai țineți minte când America îndemna UE să sprijine Ucraina (în războiul din Donbas) prin furnizarea de armament? Ghici-ghicitoare cine s-a opus, din fotoliul de ministru german al Apărării? Ursula von der Leyen este o putinistă convinsă, adeptă a parteneriatelor comerciale semnate între Federația Rusă și Germania (merge pe aceeași linie deschisă de Angela Merkel).

Cu un asemenea „background”, nu-i de mirare că pionul Ursula poate fi mutat pe tabla de șah oriunde vor bilderbergii. Jocul e al lor, noi suntem doar miza.

Sforarii lui Macron controlează și BCE

S-a votat cum trebuie și la conducerea Băncii Central-Europene. Sforarii din spatele lui Macron și-au pus omul lor la șefie, pe Christine Lagarde, „detașată” de la FMI la BCE. Aceeași mutare, doar un alt pion. În dosarul „Bernard Tapie”, Lagarde a fost găsită vinovată de neglijență în serviciu. Acuzată de favorizarea infractorului, a scăpat „miraculos” de aplicarea unei pedepse penale. Elita mondială a înțeles oportunitatea care s-a ivit, iar acum finanțista „Cristina” dansează după cum îi cântă bancherii lumii.

Bulgaria, lecție de viclenie politică

Premierul bulgar l-a înregistrat pe Timmermans în timpul negocierilor purtate pentru sprijinul la președinția CE. O lovitură grea dată Occidentului, însă un câștig real al vecinilor noștri, care au arătat că Vestului trebuie să-i răspunzi cu aceeași monedă ca să fii băgat în seamă. Cu pumnul în masă și virulent în a-și cere drepturile, Boiko Borisov are promisiunea ridicării MCV și a aderării la spațiul Schengen, dar rămâne și cu un portofoliu important – comisar european pentru economie digitală și societate digitală! Bulgarii și-au permis chiar să refuze postul de Înalt Reprezentant UE pentru Afaceri Externe și Politici de Securitate, adulmecând că banii sunt în altă parte, nu la diplomație.

România, ca de obicei, se laudă cu firimiturile căzute pe jos la masa greilor. Cu un discurs de genul „să facem bine, ca să nu iasă rău”, Iohannis le-a câștigat respectul bruxellezilor. Bravo, mă, deci tu nu vrei nimic, ce bine!

author avatar
Nicholas Cezar
748 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger