AcasăNewsEuropa, a venit decontul!

Europa, a venit decontul!

Trump spulbera orice speranta de impacare: it’s payback time!

Summit-ul G7 s-a dus dracului cand la aceeasi masa s-au asezat Donald Trump si Angela Merkel. Presedintele SUA si-a reafirmat pozitia: America este pregatita sa pedepseasca Europa! In replica, cancelarul Germaniei anunta ca masurile de retorsiune sunt pregatite, iar partenerii de peste Ocean vor pierde la fel de mult daca isi pastreaza atitudinea belicoasa si planurile razboinice.

Trump spulbera orice speranta de impacare its payback time

Cele mai puternic industrializate sapte state din lume si-au trimis liderii in apropierea Quebecului. Summit-ul G7 trebuia sa ofere prilejul unor reconcilieri, dar n-a fost cazul, Trump ramane inflexibil pe chestiunea taxelor impuse Uniunii Europene. Mai mult, scos din sarite de cele discutate in spatele usilor inchise, presedintele Americii a parasit Canada mult mai devreme decat era stabilit. Pur si simplu si-a bagat piciorul in adunarea lor!

„America nu mai e pusculita din care fura toti”

Nici bine n-a revenit acasa, la Washington, ca din Biroul Oval a mitraliat pe toata lumea. Evident, pe Twitter, ca doar asa stie sa dialogheze cel mai puternic barbat din lume, conferintele de presa cu intrebari si raspunsuri nu-s de el, curajul se afiseaza din spatele unui monitor. „Aceste practici vor inceta. Altfel, vom inceta relatiile comerciale cu acele tari. Iar aceasta este o reactie foarte profitabila, daca ajungem la ea. Noi suntem acum ca o pusculita din care fura toata lumea, iar acest lucru se va incheia (…) Razboaiele comerciale sunt bune si usor de castigat”. La chestiunea ripostei Europene, Trump are un singur punct de vedere: „Daca vor riposta, fac o greseala”.

Theresa May, pusa la colt

Deloc dispus la concesii, Donald Trump i-a gasit „bube” si premierului Marii Britanii. In opinia sa, Theresa May se comporta „ca o profesoara autoritara”, dupa cum a catalogat-o un apropiat al sefului de la Casa Alba. De fapt, aceeasi persoana s-a destanuit presei americane ca se indoieste in legatura cu abilitatile diplomatice ale doamnei May: „Nu sunt sigur ca se intelege cineva bine cu ea. In discutiile cu Donald Trump, Theresa May intra in tot felul de detalii si-l nemultumeste pe presedinte. Mai mult, acesta s-a saturat si de solicitarile ei frecvente”.

CASETA

Putin asteapta un semn

In tot acest timp, Vladimir Putin asteapta ca Rusia sa fie reprimita in G7. De fapt, liderul de la Kremlin nu s-a ferit sa propuna organizarea urmatorului summit chiar la Moscova! „Nu noi am ales sa parasim formatul G7, colegii nostri au refuzat sa vina in Rusia din cauza unor anumite motive. Ne-am bucura sa va vedem pe toti in Moscova!”, le-a transmis Putin lui Merkel si Macron.

author avatar
Cristina Elvira
506 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger