AcasăNewsEuroins dă România în judecată! Bulgarii cer 500 milioane de euro de...

Euroins dă România în judecată! Bulgarii cer 500 milioane de euro de la ASF

Euroins dă România în judecată! Bulgarii cer 500 milioane de euro de la ASF

Eurohold, compania care deţine Euroins, consideră că licenţa i-a fost retrasă fără un temei şi va da în judecată Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF), acuzând pierderi de 500 de milioane de euro.

Mâine vom depune la ASF o solicitare de revocare a deciziei. În ultimii doi ani ASF nu ne-a cerut să corectăm nicio informație trimisă fie către ei, fie către EIOPA„, a spus Assen Hristov, de la Eurohold.

De ce vor jumătate de miliard de euro?

Deoarece suntem siguri că licența Euroins România este retrasă împotriva legislației EU și a României, vom solicita în instanță acoperirea pierderilor noastre:

  • 270 de milioane de euro,
  • valoarea investiției și 230 de milioane de euro pierderile suferite, în total 500 de milioane de euro pierderi pentru contribuabilul român”, a precizat Assen în prezentare.

Eurohold dă vina pe ASF

Hristov a afirmat că această criză a fost provocată de boardul ASF care a votat în baza „unui raport fals” şi a menţionat că, dacă Euroins ar fi avut probleme timp de trei ani nu ar fi supravieţuit, ci s-ar fi prăbuşit până acum.

Există două posibilităţi. Prima opţiune ar fi ca ASF să-şi susţină propria hotărâre, să-şi menţină propria decizie prin care să demonstreze o incompetenţă şi să se ajungă la aceste daune pentru contribuabilii români, în valoare de 1 miliard de euro.

Cea de-a 2-a opţiune ar fi ca miercuri să fie convocat Consiliul Autorităţii să recunoască că există motive că s-a produs o greşeală şi consiliul să solicite instanţei să anuleze cererea de solicitare a insolvenţei”, a spus Assen Hristov.

author avatar
Andrei Ștefan
756 afisari

5 COMENTARII

    • tu se pare ca vrei sa gandesti:
      -se vor duce la „curtea de arbitraj”,
      asa au contractul!

      (Curtea de dat in bobi,
      e in Paris;
      fara legatura cu Argentina,
      vrajitoarea)

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger