AcasăNewsEurodeputatul austriac Ernst Strasser, trei ani de inchisoare

Eurodeputatul austriac Ernst Strasser, trei ani de inchisoare

Ernst Strasser, fostul eurodeputat austriac si fostul ministru austriac de Interne, a fost condamnat definitiv la trei ani de inchisoare, cu executare.

Strasser a fost condamnat la inchisoare in dosarul in care a fost filmat cand promitea amendamente la legi europene, in schimbul unor importante sume de bani.

Politicianul a fost condamnat, initial, la patru ani de inchisoare cu executare. A atacat sentinta in doua randuri si de fiecare data a obtinut reducerea pedepsei cu cate sase luni.

Totusi, Curtea Suprema austriaca a decis luni, prin decizie definitiva, ca Strasser trebuie sa petreaca urmatorii trei ani dupa gratii.

Strasser a sustinut in permanenta ca este nevinovat si ca a intrat in acesta joc pentru a-i deconspira pe cei care i-au oferit sumele de bani, banuindu-i ca ar fi agenti secreti.

Strasser, fost ministru austriac de Interne in perioada 2000-2004, ar putea fi eliberat dupa numai sase luni si obligat sa poarte o bratara electronica ce i-ar permite accesul numai in anumite locuri si institutii.

author avatar
Cristi Ionita
301 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger