AcasăNewsEuro scade la jumatate fata de dolar

Euro scade la jumatate fata de dolar

Euro nu a murit (inca), dar numerosi analisti ii canta deja prohodul. Unii sustin chiar ca moneda unica ar putea scadea atat de mult, incat sa valoreze mai putin de un dolar SUA.

Noua marca germana poate fi atuul din maneca Angelei Merkel

Scenariile cu sfarsit catastrofal pentru euro se inmultesc, odata cu apropierea datei de 9 decembrie 2011, ziua summitului UE, cand  moneda unica fie va fi salvata de mai marii Europei, fie va intra in declin ireversibil, destramand si zona euro. Potrivit unor scenarii avansate in coloanele publicatiei Wall Street Journal (WSJ),  analistii estimeaza un viitor extrem de sumbru pentru moneda europeana, in cazul in care zona euro se va destrama.

Noua marca germana, la putere

Intr-o prima faza, se asteapta scaderea valorii euro pana la paritatea cu dolarul SUA. Apoi, daca Germania, Italia si Spania vor iesi din uniunea monetara, iar noua marca germana va aparea pe piata, aceasta va fi cea mai puternica moneda a continentului. Noua peseta spaniola va ajunge la 50% din valoarea marcii germane, iar drahma greceasca, la 20% din acea valoare. In aceste conditii, ce se va mai alege de euro? Potrivit WSJ, acesta nu va disparea, dar va ajunge la o ”paritate” de neimaginat acum fata moneda americana, urmand sa valoreze mai putin de un dolar SUA, adica circa 85 de centi. Un semnal de alarma actual vine din partea marilor banci din Europa, Asia si SUA, care in ultimele zile au inceput sa schimbe euro pe dolari, moneda americana fiind considerata mai sigura.

author avatar
Arpad Dobre
1.116 afisari

1 COMENTARIU

  1. asa poate ca ar fii mai normal pentru ca nu toate tarile membre UE sunt capabile sa mentina moneda unica la un nivel atat de ridicat fata de US Dollar.Vedem cazurile Grecia, Irlanda etc.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger