AcasăNewsEuro, nou maxim istoric în raport cu leul. Cursul anunțat de BNR...

Euro, nou maxim istoric în raport cu leul. Cursul anunțat de BNR pe 14 iulie

Euro, nou maxim istoric în raport cu leul (foto: b1.ro)

Vești deloc bune pentru românii cu rate la bănci, dar și pentru care locuiesc cu chirie și stau cu ochii pe valoarea monedei euro.

Din cursul de referință anunțat miercuri, 14 iulie, de Banca Națională a României reiese că euro a crescut față de ziua precedentă în raport cu leul. Un euro a ajuns la 4,9283 lei, față de 4,9278 lei cât fusese marți, 13 iulie. Așadar, euro a atins, pe 14 iulie, un nou maxim istoric în raport cu moneda națională, leul.

Și cum au tot existat discuții în spațiul public, cu privire la eventualitatea ca euro să treacă de pragul de 5 lei, în urmă cu doar câteva zile, consilierul de strategie de la BNR, Adrian Vasilescu, a făcut precizări importante. ”De 10 ani, an de an, au fost prognoze că în sfârșit va fi trecut pragul de 5 lei pentru un euro. De zece ani. Și niciodată nu a fost trecut. Sper că nu va fi trecut nici anul asta. Dar mă opresc aici cu speranța”, a declarat Vasilescu, citat de digi24.ro.

Oprea: Românii vor sărăci și mai tare pentru că facturile și ratele vor fi mai mari

Precedentul record al euro în raport cu leul data din 9 iulie – VEZI AICI. Pe fondul acestei vești, senatorul Radu Oprea, purtătorul de cuvânt al PSD, a arătat cu degetul în direcția premierului.

”Un nou record istoric al lui Cîțu: curs leu/euro 4,9281❗

Cîțule, ești fericit❓

Românii vor sărăci și mai tare pentru că facturile și ratele vor fi mai mari.

Oare schimbarea ministrului finanțelor să aibă vreo consecință asupra piețelor financiare sau asupra lipsei de decizie din Ministerul Finanțelor Publice❓ ”, a întrebat Radu Ștefan Oprea, într-un mesaj transmis pe pagina sa de Facebook.

218 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger