AcasăNewsEuro in cadere. Cursul BNR de luni, 30 iulie – 4,55 lei/euro

Euro in cadere. Cursul BNR de luni, 30 iulie – 4,55 lei/euro

Dupa o perioada in care leul s-a depreciat masiv din cauza crizei politice, moneda romaneasca da semne de revenire, apreciindu-se, fata de vineri 27 iulie, cu 1,21 de bani, un euro fiind cotat acum la 4,55 lei.

Monedele euro si dolar au inregistrat, luni, o scadere din punct de vedere al raportului cu moneda romaneasca ajungand, dupa o perioada de crestere, sa se deprecieze masiv in comparativ cu leul.

Astfel, Banca Nationala a Romaniei a stabilit un curs de schimb de 4,55 lei pentru un euro si 3,7086 lei pentru un dolar american, in scadere cu 1,21 bani fata de cursul euro stabilit vineri si 4,89 bani, fata de rata de schimb dolar/leu anuntata vineri de BNR.

Referitor la aceasta crestere, specialistii finaciari sunt de parerea ca moneda romanesca va continua trendul ascendent, urmand sa se aprecieze fata de monedele internationale.

„Trendul va fi descrescator, cu o viteza mai redusa decat trendul de crestere . S-a terminat perioada de turbulente poltiice, intram pe un teren mai stabil. Investitorii vor fi putin mai linistiti. FMI nu cred ca poate sa influenteze dramatic evolutia cursului. Vom asista la o vara linistita in ceea ce priveste evolutia cursului de schimb”, a declarat Ionel Blanculescu, consultat financiar, citat de b1.ro.

author avatar
Ionut Zgimbau
344 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger