AcasăNewsEuro, cel mai mic nivel din ultimele sapte luni in raport cu...

Euro, cel mai mic nivel din ultimele sapte luni in raport cu dolarul. Curs BNR:4,2805 lei/euro

Moneda euro a scazut pana la un nivel minim al ultimilor sapte luni in raport cu dolarul american pe fondul temerilor investitorilor referitoare la intrarea in incapacitate de plata a Greciei.

Astfel, euro a scazut astazi cu 0,3%, la 1,3573 dolari, dupa ce in cursul diminetii se tranzactionase la 1,3495 dolari, cel mai redus nivel de la jumatatea lunii februarie si pana in prezent.

Perspectiva intrarii in incapacitate de plata a Greciei, dar si ideea lansata de oficialii germani cu privire la renuntarea acestei tari la euro au influentat, in ultimele zile, pietele financiare.

Euro creste in raport cu leul

Luni, euro a fost cotat la 4,28 lei, pe fondul deprecierii monedei europene in raport cu dolarul.

Banca Nationala a Romaniei (BNR) a afisat luni un curs de referinta de 4,2805 lei/euro, cu 0,35% mai mare fata de sedinta precedenta, in vreme ce dolarul american a castigat teren in raport cu moneda nationala, ajungand la 3,1396 lei/dolar. Cursul BNR de vineri a fost de 4,2657 lei/euro.

Pentru dolarul american, BNR a afisat un curs de referinta de 3,1396 lei/dolar, cu 1,73% mai mare fata de nivelul de 3,0863 lei/dolar din sedinta anterioara.

213 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger