AcasăNewsEuro, aproape de maximul istoric: 4,3608 lei a fost cursul de astazi...

Euro, aproape de maximul istoric: 4,3608 lei a fost cursul de astazi 21 noiembrie!

Cursul de referinta anuntat de BNR a crescut luni la 4,3608 lei/euro, apropiindu-se tot mai mult de nivelul maxim istoric, atins in iunie 2010, intr-o piata in care dealerii cred ca BNR continua sa intervina indirect in piata pentru a limita deprecierea leului.

O rata superioara celei de luni a fost afisata de banca centrala in urma cu 17 luni, la 30 iunie 2010, cand euro a atins punctul maxim si a fost cotat la 4,3688 lei. Cotatia de luni este cu 0,1 bani peste paritatea de vineri.

Moneda nationala s-a depreciat si in raport cu dolarul, cursul oficial urcand cu 1,7 bani, de la 3,2255 lei/dolar la 3,2425 lei/dolar.

Leul s-a apreciat usor in fata francului elvetian, BNR afisand o rata cu 0,33 bani mai redusa, de 3,5230 lei/franc.

Cursul de schimb a crescut usor in prima ora a sedintei de luni, la 4,3665 – 4,3695 lei/euro, intr-o piata cu volume foarte reduse de valuta tranzactionata si in care dealerii anticipau ca BNR va interveni din nou, pentru a incetini deprecierea monedei nationale.

Spre jumatatea zilei, cand banca centrala anunta cursul de referinta, paritatea a coborat la 4,3620 – 4,363 lei/euro, iar dealerii spun ca BNR a fost prezenta in piata, insa volumele s-au mentinut reduse.

Deprecierea leului a fost mai lenta decat scaderile monedelor tarilor din regiune. La jumatatea sedintei de la Bucuresti, zlotul si forintul erau in scadere cu 0,3% si, respectiv, cu 1%.

Dobanzile practicate luni de bancile comerciale pentru sumele plasate pe termen de o zi au scazut la 5,71 – 6,21%, dupa ce vineri au fost de 7,13% – 7,63%.

Totodata, au coborat si randamentele pentru plasamentele cu scadenta la o saptamana, de la 6,73% – 7,23% la 5,73 – 6,23%.

author avatar
Ciprian Purice
179 afisari

1 COMENTARIU

  1. daca mai creste mult euro….nu stiu ce vom face…iar lei…nici la zoo nu mai gasim

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

Veşti bune pentru românii care desfăşoară aceste activităţi profesionale. Ocupaţia lor se va calcula la vechimea în câmpul muncii

Conform unei propuneri legislative recent înregistrată la Senat, pentru care inițiatorii cer adoptarea în procedură de urgență, se prevede egalizarea tratamentului dintre contractul de...

Emmanuel Macron, la un pas să ducă NATO în conflict direct cu Rusia. Preşedintele Franţei a vorbit din nou despre un eventual război

Emmanuel Macron a vorbit despre un eventual război într-un videoclip de campanie electorală. Președintele Franței susține campania pentru alegerile europene a lui Valérie Hayer,...
proger