AcasăNewsEuro a urcat la cel mai ridicat nivel din ultima luna!

Euro a urcat la cel mai ridicat nivel din ultima luna!

Moneda nationala s-a depreciat semnificativ, astfel BNR a afisat, joi dimineata, un curs de referinta pentru euro cu 2,54 de bani mai mare, ajungand la 4,4106 lei/euro, cel mai ridicat nivel din ultima luna.

Euro a fost mai bine cotat, decat astazi, pe data de 7 ianuarie cand Banca Nationala Romana a publicat un curs de 4,4223 lei/euro, in sesiunea anterioara cursul plasandu-se la 4,3851 lei/euro.

Si moneda americana s-a apreciat, referinta urcand cu 0,89 bani, de la 3,2404 lei/dolar la 3,2493 lei/dolar. De asemenea, si francul elvetian a inregistrat o crestere, de la 3,5503 lei/franc la 3,5793 lei/franc.

In prima ora de tranzactionare cursul euro s-a situat foarte aproape de nivelurile de miercuri, in jurul orei 16:30, avand o valoare de 4,39 lei/euro.

Dupa ora 10:30 ordinele de cumparare au ridicat cotatiile peste 4,4 lei/euro. „Volumele sunt mici, iar ordinele de cumparare plasate de jucatori straini au ridicat cursul. Cresterea cursului este oarecum ciudata, avand in vedere interesul din ultima perioada al jucatorilor pentru obligatiunile vandute de Romania si pentru ca astazi este programata o noua licitatie a Ministerului Finantelor. Cred ca este doar un episod accidental, pentru ca volumele de tranzactionare sunt reduse”, a afirmat un dealer.

author avatar
Alina Costache
245 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger