AcasăNewsEugen Teodorovici, masuri disperate sa dezamorseze „bomba” POSDRU

Eugen Teodorovici, masuri disperate sa dezamorseze „bomba” POSDRU

La doar cateva zile dupa ce „National” dezvaluia in exclusivitate ca procurorii Laurei Codruta Kovesi se pregatesc sa detoneze „bomba” POSDRU, care va arunca pur si simplu in aer guvernul, la Ministerul Fondurilor Europene au inceput deja sa cada primele capete.

25.02.2015 - „National” a dezvaluit ancheta privind fraudarea fondurilor europene prin programul POSDRU

Astfel ca, sub vesnicul pretext al rotirii de cadre, ministrul Eugen Orlando Teodorovici incearca acum, cu disperare, sa arunce pisica anchetei in curtile Autoritatilor de Management care s-au ocupat de absorbtia miliardelor de euro acordate cu generozitate de catre Bruxelles. Insa, cum mare parte a acestor fonduri europene au fost „papate” pe proiecte fictive, derulate doar pe hartie, DNA a declansat mai multe anchete paralele, principalele suspiciuni referindu-se la programele derulate prin POSDRU si POS Mediu.

Trei dintr-o lovitura

Eugen Orlando Teodorovici ia masuri disperate la Ministerul Fondurilor Europene

Cutremur la Ministerul Fondurilor Europene, unde „junele” pesedist Eugen Orlando Teodorovici i-a demis din functiile detinute de ani de zile pe sefii Autoritatilor de Management ale Programului Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane, Programul Operational Sectorial Mediu si Programul Operational Sectorial Cresterea Competivitatii Economice. A;adar, oamenii care si-au dat girul pentru proiectele derulate pe POSDRU, POS Mediu si POSCCE au fost maziliti. Si chiar daca ministrul Teodorovici a incercat sa mascheze intreaga actiune motivand ca asa este corect, bine si frumos, ca demnitarii cu functii sa fie schimbati periodic din scaunele detinute, la Ministerul Fondurilor Europene scandalul intern este cat Casa Poporului. Iar pretextul oferit opiniei publice nu sta deloc in picioare, din moment ce, de exemplu, Cristian Ababei era sef peste AM POSDRU din 2012! Asa ca ramane intrebarea de ce Teodorovici nu l-a schimbat atunci, dupa criteriul „periodic”, si a  recurs la acest gest extrem al demiterii doar dupa ce a aflat ca DNA-ul este gata sa sparga „buboiul” absorbtiei de fonduri europene.

Ababei, tap ispasitor?

Ancheta DNA s epoate extinde si la Ministerul Mediului, condus de Gratiela Leocadia Gavrilescu

Si mai interesant este faptul ca, dupa cum sustin sursele noastre, pe cand conducea Autoritatea de Management a POSDRU, Cristian Ababei s-ar fi opus in cateva randuri pretioaselor indicatii venite de la conducerea ministerului, asa ca a incurcat serios calculele celor care se bizuiau pe obtinerea unor noi proiecte cu fonduri europene. Asa ca acum, tras pe linie moarta si cu procurorii anticoruptie suflandu-i in ceafa, Ababei ar putea sa vorbeasca si sa lamureasca multe din misterele obtinerii pe banda rulanta, mai ales in Prahova, a celor mai importante proiecte pe resurse umane si mediu, de firme pe care procurorii le banuiesc a se bucura de protectia politica oferita de unii lideri pesedisti.

Se extinde la Mediu

Este greu de apreciat ce spera sa rezolve ministrul Eugen Orlando Teodorovici cu aceste maziliri tardive, mai ales ca atentia procurorilor anticoruptie nu este in niciun caz atat de usor de deturnat.

Cristian Ababei, demis de la conducerea AM POSDRU, are multe de povestit

Mai mult, dupa cum reiese din informatiile intrate in posesia noastra, in urma „jefuirii” generalizate a fondurilor europene care au fost alocate pe judetul Prahova, atat pe proiecte POSDRU, dar si POS Mediu, ancheta DNA s-ar putea extinde si in ograda Ministerului Mediului, condus de Gratiela Leocadia Gavrilescu. Pana atunci insa, ramane de vazut daca ministrul Eugen Orlando Teodorovici, care a epatat intotodeauna in declaratiile sale politice despre faptul ca rata absorbtiilor de fonduri europene a explodat sub mandatul sau, nu cumva a lasat mai jos standardele impuse de Bruxelles, pentru a se putea impauna cu aceasta performanta.

author avatar
Catalin Tache
2.538 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger