AcasăNews„Eugen Teodorovici  își face un sistem bancar” personal din banii românilor. BNR va fi audiată de Parlament

„Eugen Teodorovici  își face un sistem bancar” personal din banii românilor. BNR va fi audiată de Parlament

Eugen Teodorovici (Sursa foto: Twitter)

 Liberalul Florin Cîțu a reacționat vehement la aflarea veștii că Eximbank a achiziționat Banca Românească. El a adus acuzații compromițătoare la adresa ministrului de Finanțe, afirmând că acesta își face un „sistem bancar” personal pe banii românilor.

Eugen Teodorovici Sursa foto Twitter

 „Teodorovici își face propriul sistem bancar pe banii voștri! Pe ascuns, Teodorovici a cumpărat prin EXIMB Bank o banca de retail, Banca Românească. BNR trebuie să prezinte cât mai rapid PUBLIC detaliile acestei tranzacții. În același timp am  invit BNR în Parlament la comisia de buget finanțe din senat pentru a discuta despre tranzacțieSpun BNR pentru că Teodorovici nu o va face niciodată”.

Liberalul a afirmat că va propune audierea lui Teodorovici de către una dintre comisiile din Senat (buget/finanțe) pentru a da explicații, precum și audierea la Ora Guvernului”. Cîțu a spus că va solicita chiar și o „comisie de anchetă pentru această tranzacție în Senat. Dar știu că PSD+ALDE se va opune. Nu vor transparență. Mai ales atunci când fac o ilegalitate. De aceea este datoria BNR să informeze Parlamentul și publicul”.

Florin Cîțu a ținut să explice care sunt elementele care fac tranzacția „MEGA SUSPECTĂ”: „O bancă a exportatorilor cumpără o bancă de retail. Primul semn că ceva este putred aici. Statul are DEJA o banca universalăadică și de retail, CEC Bank, care are nevoie de un miliard de lei capitalizare pentru a-și acoperi pierderileChiar are statul nevoie de DOUĂ bănci de retail? Al doilea semn  ceva este total în neregulă cu această tranzacție”.

Senatorul din Partidul Național Liberal (PNL) a enumerat, în postarea sa de pe contul de Facebook, câteva întrebări care îi trebuie puse ministrului Finanțelor: „Ce pierderi din bilanțurile băncii respective înghite acum statul român, adică cei care plătesc taxe în România? Statul român nu are bani să cumpere banca respectivă ȘI SE ÎMPRUMUTĂ. Chiar așa mare nevoie are statul român de o bancă, în condițiile în care nu are bani în buget pentru pensii și salarii? Chiar există așa o compatibiliate și o oportunitate pentru statul român să cumpere o banca care totuși este pe piață de vânzare de foarte mult timp și nu s-a înghesuit nimeni să o cumpere? Teodorovici a atacat sistemul bancar din România non stop. Iar acum cumpără o banca din acest sistem. Ce este așa special la această tranzacție? Această tranzacție trebuie aprobată de BNR”.

author avatar
Filip-Mihael Bodoc
262 afisari

1 COMENTARIU

  1. Mai Catule, dobitocule, Banca Romaneasca nu e aia vinduta in 2000, la ordin, de statul roman, grecilor, cind presedintele ei era unul petru rares, un ofiter acoperit ???
    Si tie nu-ti place ca statul roman si-a recuperat, PE BANI, banca instrainata la ordinul europenilor si americanilor, ca restul intregii economii romanesti ?
    CEC trebuie recapitalizata, doar daca mUE ne da voie, fiindca noi nu mai avem permisiunea sa dispunem in exclusivitate de o banca. Un privat nu are aceste restrictii si nici tradatorul de isarescu nu i-ar pune bete in roate.
    Catule, potoleste-te , ma !!!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

Campania electorală pentru Primăria Capitalei, „aruncată în aer”! Cătălin Cîrstoiu, vestea momentului. Ce se întâmplă luni

Cătălin Cîrstoiu ar putea ieşi din cursa pentru Primăria Capitalei. Coaliţia PSD-PNL trebuie să ia urgent o decizie în privinţa candidatului comun.Acuzaţiile de incompatibilitate...

Irakul, atacat la o bază militară unde s-ar afla paramilitari pro-Iran. Ce spun Israel și SUA despre bombardamente (VIDEO)

Au fost explozii în Irak, azi-noapte, în apropiere de Bagdad, la o bază militară. Acolo s-ar fi aflat trupe ale armatei și foști paramilitari...
proger