AcasăNewsEugen Nicolaescu: Parlamentul va organiza un al doilea referendum

Eugen Nicolaescu: Parlamentul va organiza un al doilea referendum

Vicepresedintele deputatilor PNL, Eugen Nicolaescu, a declarat ca, in cazul in care Curtea Constitutionala nu va valida referendumul, Parlamentului nu ii ramane decat sa organizeze un al doilea tur de scrutin.

Eugen Nicolaescu, viceliderul deputatilor PNL a anuntat, joi, ca Parlamentul, in cazul in care judecatorii Curtii Constitutionale (CCR) nu vor valida referendumul, va organiza un al doilea tur de scrutin. Acestia si-a motivat decizia, declarand „ca este nevoie sa fie completata legislatia” pentru ca referendumul sa cuprinda si un al doilea tur de scrutin, exact ca in cazul alegerii presedintelui.

„Daca la nivelul Curtii se va opta pentru aceasta varianta, nu s-au intrunit conditiile pentru confirmarea rezultatelor referendumului, aceasta concluzie va fi comunicata Parlamentului. Parlamentul, tot in baza unei hotarari a Curtii Constitutionale va trebui sa decida calea de urmat. Eu cred ca in acest moment o singura cale are Parlamentul si anume sa constate ca nu este simetrie juridica intre alegerea si demiterea presedintelui, ca este nevoie sa fie completata legislatia, in sensul de a se finaliza si demiterea cu un al doilea tur de scrutin, un al doilea referendum, indiferent cati se prezinta la vot, asa cum este cu al doilea tur de scrutin la alegerea presedintelui si sa se continue referendumul cu al doilea tur de scrutin”, a declarat acesta la RFI.

Judecatorii Curtii Constitutionale s-au reunit, miercuri, pentru a decide daca referendumul va fi validat. Sedinta acestora a fost suspendata pe cursul noptii de miercuri spre joi, magistratii motivand ca doresc sa studieze mai multe documente referitoare la numarul persoanelor aflate pe listele electorale si rezultatul recensamantului din 2013.

author avatar
Ionut Zgimbau
402 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger