AcasăNewsEugen Bejinariu, deconspirat de DNA

Eugen Bejinariu, deconspirat de DNA

Un posibil martor-cheie in cel mai mare dosar de coruptie din Romania, EADS-Microsoft, pare sa fie deputatul PSD Eugen Bejinariu. Intentionat sau nu, fostul sef al Secretariatului General al Guvernului a fost deconspirat de DNA in referatul trimis Senatului si Camerei Deputatilor prin care se cere ridicarea imunitatii celor noua ministri suspectati de coruptie.

Eugen Bejinariu i-a turnat la DNA pe fostii ministri Mihai Tanasescu si Dan Nica

Pasajele din declaratiile unui martor-cheie care se regasesc in referatul procurorilor sunt destul de explicite si il indica pe deputatul PSD Eugen Bejinariu ca fiind cel care a avut cate ceva de spus, mai ales in privinta fostilor ministri Mihai Tanasescu si Dan Nica.

Mihai Tanasescu si Dan Nica, turnati

„Personal nu am fost implicat in nici un fel in procesul de negociere sau pregatire a documentatiei referitoare la procedura de achizitie. In mod concret, pot sa declar ca, in saptamana urmatoare numirii mele in functie s-a prezentat la mine la birou domnul Nica si m-a informat ca anterior numirii mele fusesera demarate procedurile de achizitionare a unor licente Microsoft si se luase hotararea ca respectivul contract sa fie semnat la SGG. Probabil pentru a fi mai convingator la doua-trei zile a revenit la mine la birou impreuna cu predecesorul meu in functie, domnul Serban Mihailescu care a confirmat cele anterior spuse de Nica”, a consemnat un martor in declaratia existenta la dosar. Ei bine, martorul nu este altul decat Bejinariu si asta pentru ca predecesorul sau in aceasta functie a fost Serban Mihailescu, care a condus SGG in perioada decembrie 2000-octombrie 2003. Eugen Bejinariu a preluat stafeta si a stat la sefia institutiei, pana in decembrie 2004, cand a fost numit prim-ministru interimar. Potrivit referatului, acelasi martor-cheie mai spune: „In ultimii ani, in cursul unor discutii informale, am aflat ca Mihai Tanasescu si Dan Nica ar fi primit sume de bani sub forma de comisioane aferente acestui contract. Coreland comportamentul lor din perioada premergatoare contractului cu insistenta de a aduce acest subiect pe agenda sedintelor de Guvern si graba de a finaliza acest contract, precum si cu informatiile pe care le-am obtinut ulterior, pot sa ma gandesc ca persoanele mai sus mentionate au obtinut foloase in urma semnarii contractului”.

 

author avatar
Nicole Ionescu
2.402 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger