AcasăNewsEtilotestul ar putea intra in dotarea standard a masinilor noi

Etilotestul ar putea intra in dotarea standard a masinilor noi

Introducerea etilotestului in dotarea standard a masinilor noi ar putea fi doar o chestiune de timp in Europa. Franta a facut primul pas in aceasta directie. Toate masinile si vehiculele destinate transportului de copii sunt dotate cu dispozitive de tipul „etilotest antidemaraj”, adica soferul sufla, computerul analizeaza compozitia aerului expirat si, daca sesizeaza urme de alcool, motorul masinii nu poate fi pornit.

Francezii au gandit si o lege care va obliga toate autocarele sa fie echipate cu aceste sisteme incepand din 2015. O lege aparuta recent la francezi ii obliga pe soferii care au fost prinsi bauti la volan sa monteze un astfel de etilotest antidemaraj in masina, pentru o perioada de 5 ani, potrivit ProMotor.

Adica, soferul vinovat scoate din buzunar 1.000 de euro pentru un astfel de sistem. Altfel, plateste o amenda de 1500 de euro. In Franta, un asemenea dispozitiv poate fi inchiriat cu 130 de euro.

Masuri similare au fost luate si in SUA si Canada. Rezultatul? A fost inregistrata o scadere cu 95% a cazurilor in care soferii au urcat la volan dupa ce au consumat bauturi alcoolice.

Exista voci care sustin ca asemenea dispozitive vor fi instalate pe toate masinile noi din tarile europene, incepand din 2015.

[poll id=”4″]

 

466 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger