AcasăNewsEstimarea de crestere economica pentru 2012 ar putea fi revizuita in jos:...

Estimarea de crestere economica pentru 2012 ar putea fi revizuita in jos: de la 4% la 2,5%, spune economistul-sef al BNR

Valentin Lazea, economist-sef al BNR, a declarat ca estimarea de crestere economica pentru anul viitor, in prezent de 3,5 – 4% ar putea fi revizuita semnificativ in jos, la 2,5%, conform Mediafax.

Lazea a adaugat ca motivele pentru care acest lucru s-ar putea intampla sunt contextul international si pierderea de „tractiune” a exporturilor.

„Perspectivele de crestere economica ar putea sa necesite revizuiri in sens descendent, avand in vedere contextul international si pierderea de tractiune a exporturilor, spre 2,5% in 2012”, a afirmat Lazea.

Dupa primele sapte luni, exporturile au ajuns la 25,8 miliarde de euro, cu 25,5% mai mari fata de cele inregistrate in aceeasi perioada a anului trecut, insa ritmul de crestere a coborat cu circa 15% fata de finalul primului trimestru.

Pe plan international, mai multi economisti si politicieni au aratat ca economia mondiala isi incetineste ritmul de crestere, in timp ce altii chiar vorbesc despre intoarcerea la recesiune.

Lazea a precizat cã opiniile sunt personale si nu reprezinta pozitia BNR.

73 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger