AcasăNewsEste oficial! Măsurile CMSU se aplică începând de azi. Amenzile sunt uriașe

Este oficial! Măsurile CMSU se aplică începând de azi. Amenzile sunt uriașe

Începând de marți, 20 octombrie 2020 a intrat în vigoare scenariul roșu pentru București.

Potrivit acestui scenariu, toată populația Capitalei este obligată să poarte mască de protecție. Măsura a fost luată pentru a limita răspândirea infecțiilor cu noul coronavirus.

Prin decizia CMSU purtarea măștii de protecție este obligatorie

Consiliul Municipal pentru Situații de Urgență a decis luni ca pe străzile Bucureştiului toată lumea să poartă mască de protecţie, indiferent dacă zona este aglomerată sau nu. Cei care nu respectă noile reglementari riscă amenzi usturătoare.

Masca de protecție se va purta astfel încât să acopere nasul și gura, este obligatorie pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spațiile publice deschise.

Persoanele care nu se conformează acestei reguli vor fi sancționate cu amendă cuprinsă între 500 lei şi 2.500 lei.

De asemenea, Comitetul pentru Situații de Urgență a decis luni că toate creşele, gradiniţele, școlile şi universităţile din București îşi suspendă activitatea pentru cel puţin două săptămâni.

Tot pentru două săptămâni se închid, începând de marți și restaurantele, teatrele, cinematografele şi sălile cu jocuri de noroc.

Măsurile au fost luate, după ce în București rata de infectare a ajuns la 3,19 cazuri la mia de locuitori.

Situația bolnavilor de COVID-19 la nivel național

La nivel național în ultimele 24 de ore au fost raportate 2.466 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2. Din păcate 59 de oameni şi-au pierdut viaţa, în timp ce la Terapie Intensivă sunt internaţi 757 de pacienți cu COVID-19.

„În intervalul 18.10.2020 (10:00) – 19.10.2020 (10:00) au fost raportate 59 de decese (26 bărbați și 33 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Brăila, Călărași, Caraș-Severin, Constanța, Dâmbovița, Iași, Maramureș, Neamț, Olt, Prahova, Sibiu, Suceava, Timiș, Vaslui, Vrancea și Municipiul București.

intre acestea, 2 decese a fost înregistrate la categoria de vârstă 40-49 de ani, 6 decese la categoria de vârstă 50-59 de ani, 18 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 22 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 11 decese la categoria de peste 80 de ani. Toate decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități”,se arată ăntr-un comunicat de presă emis de MAI.

author avatar
Eli Dan Davidescu
229 afisari

1 COMENTARIU

  1. Spatiu public deschis, conform legii inseamna: targuri, piete, expozitii, concerte si reuniuni in aer liber. Aglomerarea este atunci cand nu poti pastra distantarea rezonabila. Hotararea este nelegala intrucat nu are la baza nici o legislatie. Ea nu se regaseste in Legea 55/2020. Este de asemenea neconstitutionala si incalca ultima hotarare CEDO care arata ca libertatile cetatenesti nu pot fi incalcate prin obligativitatea purtarii mastii – cine doreste nu este impiedicat sa o faca, prin urmare obligarea purtarii unei masti ineficiente si chiar daunatoare iese din discutie. ROMANIA TREZESTE-TE!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger