AcasăNewsEșec în instanță pentru Cătălin Cherecheș. Fostul primar formulase contestație în anulare

Eșec în instanță pentru Cătălin Cherecheș. Fostul primar formulase contestație în anulare

sursa foto: Facebook/Cătălin Cherecheș

Fostul primar din Baia Mare, Cătălin Cherecheș, a aflat, joi, 18 aprilie, ce a decis instanța în privința contestației în anulare pe care o depusese.

Concret, Curtea de Apel Cluj a respins, joi, contestaţia în anulare formulată de fostul primar din Baia Mare, Cătălin Cherecheş, condamnat la cinci ani de închisoare pentru luare de mită, informează News.ro. Decizia magistraţilor este una definitivă.

„În temeiul art. 432 Cod procedură penală, respinge ca neîntemeiată contestaţia în anulare formulată de contestatorul-condamnat C.C., împotriva deciziei penale nr. 1704/A/24.11.2023, pronunţată de Curtea de Apel Cluj în dosarul nr. 2537/117/2016”, se precizează în minuta instanţei.

S-a respins şi solicitarea lui Cherecheş de sesizare a Instanței Supreme

Nu e singura veste pe care o primește fostul edil din Baia Mare. Totodată, Curtea de Apel Cluj a respins şi solicitarea lui Cătălin Cherecheş de sesizare a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ).

„În temeiul art. 475 Cod procedură penală, respinge cererea contestatorului C.C. de sesizare a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie în vederea pronunţării unei hotărâri prealabile pentru dezlegarea chestiunii de drept invocate cu privire la momentul de la care începe să curgă termenul de prescripţie a răspunderii penale în cazul infracţiunii unice de luare de mită prevăzute de art. 289 Cod penal, în ipoteza în care sunt realizate, la date diferite, mai multe modalităţi alternative ale elementului material”, menționează instanţa. Decizia este definitivă.

Prins în Germania, a fost adus în România

Fostul primar al municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheş, condamnat definitiv la 5 ani de închisoare pentru luare de mită şi dat în urmărire internaţională după ce a fugit din ţară, a fost depistat de poliţişti în Augsburg, în 28 noiembrie 2023, amintește aceeași sursă.

Cherecheş a ieşit din ţară pe la Punctul de Trecere a Frontierei Petea, înainte de pronunţarea sentinţei, sub identitatea unei rude. Între timp, Cherecheş a fost adus în România, fiind încarcerat la Penitenciarul Rahova.

author avatar
Andrei Coman
168 afisari

3 COMENTARII

  1. Daca se preda de buna voie in loc s-o taie din tzara, probabil avea o sansa la recursul in anulare, acum ar trebui sa regrete ca a fugit.

  2. CONTESTATIE !!! HAaaaa… färä valiza plinä cu….EURO !! nu functioneazä fratilor. Dacä pe viitor, va stii! CÄREI persoane? si CAT? costä contestatia, va fii iertat, si poate chiar pus inapoi PRIMAR . Ori ce este posibil in ROMANIA zilelor noastre cu…. Politicieni corupti, Politisti de rang inalt corupti, primari-judecätori-advocati-toti CORUPTI, panä-n mäduva oaselor. Din punctul ästa de vedere, al CORUPTIEI, cred cä ROMANIA este pe primul loc in EUROPA. Dar vorba cantecului…..SÄ FII MANDRU CÄ ESTI ROMAN…melodia regretatului cantäret DAN SPÄTARUL.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger