AcasăNewsEscrocii au reinventat „Metoda Accidentul”. Autoritățile sunt în alertă

Escrocii au reinventat „Metoda Accidentul”. Autoritățile sunt în alertă

O româncă octogenară umbla cu o mică avere la ea, în supermarket, în Spania: 9.000 euro. Ce a urmat după ce a pierdut banii

De cele mai multe ori, oamenii sunt foarte creduli şi întotdeauna va exista cineva pregătit să profite de naivitatea unor semeni.

La Cluj-Napoca au apărut primele semnale că escrocii nu au odihă și se folosesc de orice prilej pentru a face rost de bani prin înșelătorie.

În contextul pandemiei de coronavirus infractorii au adaptat ”Metoda Accidentul” la aceste condiții.

Metoda accidentul, varianta COVID

Polițiștii din Cluj anunță că acum escrocii folosesc varianta COVID, iar persoane necunoscute sună și spun celor apelați că cineva din familie este depistat pozitiv și are nevoie urgentă de bani pentru tratament sau pentru trasfer medical.

În doar două zile polițiștii au fost sesizați de persoane din Gherla că au fost contactate telefonic de necunoscuți, care le-au solicitat sume de bani.

„În fapt, prin intermediul unor apeluri telefonice, persoanelor li se solicitau diferite sume de bani, în urma depistării positive cu virusul Covid-19 și internării în spital a membrilor de familie. În acest context, sub pretextul costului tratamentului medical, a achiziționării de aparatură medicală necesară vindecării sau a transportului către unitățile medicale, erau solicitate sume între 5.000 și 30.000 de lei”, anunță Poliția Cluj.

Oamenii legii fac cercetări pentru a depista pesroanele care au dat telefoane.

Deocamdată, spun polițiștii clujeni, persoanele contactate nu au dat curs solicitărilor telefonice și fac apel către cei care ar putea fi sunați să le urmeze exemplul și să nu dea bani persoanelor necunoscute.

Metoda clasică

Reamintim că autorii apelează telefonic potenţialele victime, cărora le comunică faptul că un membru al familiei acestora a suferit sau a provocat un accident rutier şi, sub falsă identitate, (de exemplu: se pretind ca fiind avocat sau chiar membrul al familie) solicită diferite sume de bani necesare acoperirii pagubelor cauzate de accident (costuri de spitalizare, daune materiale, etc.).

Autorii acestui tip de înşelăciune cunosc foarte multe elemente personale ale posibilelor victime (profesia, apelative  utilizate de membrii familiei, programul de lucru etc.), astfel încât câştigă încrederea victimei şi o conving pe aceasta, că cele relatate sunt reale, potrivit digi24.ro

author avatar
Eli Dan Davidescu
144 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger